Túto zmes používame hlavne na prípravu polievok, omáčok, alebo pri dusení mäsa.
Je to vynikajúce dochucovadlo a na prípravu netreba nič sterilizovať, recept podľa youtube.
Recept: (hmotnosťočistenej zeleniny)
Mrkva – 1 kg
Paprika – 1 kg
Cibuľa – 1 kg
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Paradajky -1 kg
Kôpor a petržlen – 1 kg
Soľ – 1 kg
Postup:
Všetku zeleninu nakrájame tak, ako to robíme pri príprave polievky.
V prípade paradajok nakrájame na mesiačiky a rozmixujeme.
Potom rozmixovanú zmes zmiešame so soľou.
Bylinky nakrájajte nadrobno.
Zmiešajte všetku zeleninu a bylinky.
Pridajte rozmixované paradajky, premiešajte.
Zmes rozložte do sterilizovaných nádob, zaskrutkujte viečka a odložte ich do chladničky alebo do suterénu, ak tam máte dostatočný chlad.
Takto uzavretá zostáva zelenina vždy veľmi voňavá a svieža.