Kuracie mäsko môže byť pripravené na mnoho spôsobov a dnes máme pre vás skvelý tip z youtube, vďaka ktorému budú stehienka, aj ostatné časti kuracieho mäsa vždy jemné a šťavnaté!
Potrebujeme:
1 kg kuracích stehienok
200 ml mlieka
200 ml vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
1 PL hladkej múky
soľ
čierne mleté korenie
feferónku (pálivé korenie)
Postup:
Kuracie stehienka dobre umyjeme a osušíme papierovým utierkami.
Zoberieme si hlbší hrniec, uložíme doňho stehná.
Zalejeme ich mliekom, aj vodou.
Ochutíme soľou a korením.
Dusíme prikryté na miernom ohni asi 20 minút.
Múku zmiešame so soľou, korením a feferónkou.
Vajcia si rozšľaháme vidličkou.
Kuracie stehná po 20 minútach vyberieme.
Ponoríme do vaječnej hmoty, potom do múky.
Vysmažíme na rozpálenom oleji do zlatista.
Podávame s obľúbenou prílohou a omáčkou.
Týmto spôsobom môžete pripraviť rôzne časti kuracieho mäsa a zaručene ostane šťavnaté a jemné.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: