Ak chcete kus fajnového mäska, pripravte si tieto zapečené bravčové plátky podľa receptu z youtube.
Všetkým sa budú zbiehať slinky!
Potrebujeme:
8 plátkov bravčového karé (bravčové rezne)
150 g tvrdého syra
3 cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 kyslé uhorky
kôpor podľa chuti
3 PL majonézy
1 ČL kremžskej horčice
1/2 ČL soli
1/2 ČL čierneho mletého korenia
Postup:
Na povrch mäsa si narežeme ostrým nožom mriežku po oboch stranách.
Osolíme, okoreníme.
Preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Do misky si dáme majonézu.
Zmiešame ju s horčicou a touto omáčkou potrieme výdatne každý plát mäsa.
Uhorky a cibuľu si nakrájame na kolieska, naukladáme na mäso a zasypeme strúhaným syrom.
Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C asi na 30 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
BONUS
Potrebujeme:
4 ks bravčového karé
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
50 ml olivového oleja
50 g červenej cibule
150 g strúhaného syra
50 g šampiňónov
50 g paradajok
Postup:
Plátky mäsa si naklepeme tĺčikom na mäso, osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja.
Sprudka opečieme z oboch strán na rozhorúčenej panvici, potom na mäso naukladáme krúžky cibule, zasypeme syrom, naukladáme plátky šampiňónov a paradajok.
Vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme asi 20 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: