Takto nakladané uhorky podľa receptu z youtube sú stredne slané, chrumkavé a jemne pikantné.
Sú vynikajúce v šalátoch, aj k hlavným jedlám!
Potrebujeme:
uhorky nakladačky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
chren
cesnak
feferónky
bobkový list
kôpor
listy ríbezle
čerešňové listy
celé čierne korenie
soľ – na 3 litrový pohár potrebujeme 100 g soli
5 – 6 litrové plastové fľaše
Postup:
Uhorky sa nakladajú za studena a príprava zaberie minimum času.
Ako prvé namočíme uhorky do studenej vody asi na 3 – 4 hodiny.
Potom ich dôkladne umyjeme.
Zrežeme stopky.
Listy si nastriháme na menšie kúsky.
Vložíme ich do fľaše.
Pridáme pokrájaný koreň chrenu.
Pridáme aj na kúsky nastrihanú alebo pokrájanú feferónku, korenie, bobkový list a cesnak, ktorý prekrojíme na polovice.
Teraz do fľaše natlačíme uhorky.
Asi v polovici medzi ne opäť pridáme cesnak.
Lepšie ich to dochutí.
Následne pokračujeme uhorkami až povrch.
Nakoniec ešte natlačíme do fľaše kôpor a listy chrenu.
V tejto chvíli je čas pripraviť si nálev.
Soľ si nasypeme do misy.
Zriedime teplou vodou.
Miešame, kým sa soľ úplne nerozpustí.
Nálev potom nalejeme do fliaš až po horný okraj.
Uzavrieme vrchnákom.
Takto naložené uhorky odložíme na tmavé a chladné miesto.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: