Ak ste si mysleli, že reďkovky sa nedajú zavárať, mýlili ste sa. Pripravte si ich podľa tohto receptu z youtube a môžete si časť úrody odložiť na zimu!
Potrebujeme:
reďkovky
kôpor a petržlenovú vňať podľa chuti
bobkový list – 1 ks na 1 pohár
2 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 ks nového korenia
1 liter vody na pohár
3 PL cukru na 1 liter vody
2 PL soli
60 ml octu 9%
Postup:
Reďkovky dobre umyjeme a poškodené miesta odrežeme.
Poháre si sterilizujeme, vložíme do nich vetvičky kôpru a petržlenovej vňate, cesnak, korenie a nové korenie.
Potom poháre natesno naplníme reďkovkami a zalejeme vriacou vodou.
Necháme 6 minút pôsobiť.
Scedíme a znovu naplníme vriacou vodou na 6 minút.
Tento proces zopakujeme aj tretíkrát a potom vodu vylejeme do hrnca.
Pridáme správne množstvo octu, soli a cukru, privedieme do varu a povaríme asi 3 minúty aby sa cukor aj soľ rozpustili.
Následne nalejeme ocot a keď nálev opäť vrie, vypneme sporák a nalejeme ho do pohárov.
Dotiahneme viečka, poháre otočíme hore dnom, zabalíme do deky a necháme vychladnúť.
Skladujte na tmavom a chladnom mieste.
Reďkovky môžete podávať ako oblohu k jedlu.
Prajeme dobrú chuť!