Načo kupovať drahé suroviny, keď aj z obyčajných zemiakov vytvoríte takú fantastickú pochúťku.
Navyše príprava podľa tohto receptu z youtube je veľmi jednoduchá. Presvedčte sa sami!
Potrebujeme:
3 zemiaky
1 vajce
petržlenovú vňať
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ, čierne korenie podľa chuti
olej
5 plátkov syra
Postup:
Zemiaky si nastrúhame na hrubom strúhadle, vyžmýkame prebytočnú šťavu a dáme do misy. V samostatnej miske si zmiešame nasekanú petržlenovú vňať s vajíčkom. Osolíme, okoreníme a premiešame.
Na panvicu si dáme trochu oleja, navrstvíme strúhané zemiaky a na to rovnomerne vylejeme vňaťku s vajíčkom.
Preložíme plátkami syra a znovu zasypeme strúhanými zemiakmi.
Zemiaky vidličkou jemne zatlačíme, aby vznikla súvislá vrstva a opekáme pod pokrievkou.
Potom pomocou pokrievky otočíme a servírujeme.
Môžeme ozdobiť napríklad lyžičkou kyslej smotany a vňaťou, alebo ľubovoľne podľa chuti.
Prajeme dobrú chuť!