Nemáte ešte pripravenú prílohu k nedeľnému obedu? Vyskúšajte túto bleskovú domácu hrnčekovú knedľu, ktorá chutí vynikajúco a u o pár minút môže rozvoniavať aj na vašom stole.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohurubej múky
1 hrnček teplej vody
1 ks staršieho rožka nakrájaného nadrobno
1 lyžičku soli
½ bal. prášku do pečiva
1 ks žĺtok
Poznámka: na odmeranie surovín používajte hrnček s rovnakým objemom
Postup:
Rožok zalejeme vodou a pridáme žĺtok, múku, prášok do pečiva a soľ. Premiešame vareškou tak, aby nám vzniklo jednotné cesto.
Cesto rozdelíme na polovicu a každú vyformujeme do tvaru knedle. Necháme 10-15 minút odpočívať a zatiaľ si do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu.
Knedle pred vložením do vriacej vody opláchneme studenou vodou, aby neporaskali. Varíme 7 minút z každej strany.
Po 14 minútach vyberieme a prepichneme vydličkou, vďaka čomu unikne prebytočná para.
Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty