Tieto pečené zemiaky podľa receptu z youtube sú také chutné, že sa ich nebudete vedieť dojesť.
Zvonku sú chrumkavé a zvnútra jemné. Fantázia!
Potrebujeme:
2 veľké zemiaky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL soli
1 ČL prášku do pečiva
100 ml oleja
3 vetvičky rozmarínu
3 strúčiky cesnaku
1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky.
Do hrnca si nalejeme vodu, osolíme a necháme zovrieť.
Do vriacej vody pridáme 1 lyžičku prášku do pečiva – vďaka tomuto triku budú zemiaky po upečení jemné vo vnútri a dokonale chrumkavé na povrchu.
Do vody vložíme zemiaky, ktoré necháme povariť asi 10 minút.
Keď sa do nich zaborí nôž, môžete ich vypnúť a odstaviť zo sporáka.
Rozmarín si nasekáme nadrobno a pridáme na panvicu s olivovým olejom.
Zmiešame s prelisovaným cesnakom a chvíľu osmažíme.
Následne si olej precedíme cez sitko, rozmarín nevyhadzujeme, ešte ho použijeme.
Do scedeného oleja pridáme predvarené zemiaky a dobre premiešame.
Plech si pokryjeme papierom na pečenie a navrstvíme naň zemiaky.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 20 minút.
Zemiaky počas pečenia otočíme, aby boli zo všetkých strán chrumkavé.
Dochutíme rozmarínom a cesnakom, pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať.
Dobre premiešame, aby sa zemiaky úplne obalili.
Hotovo. Môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: