Rýchle, jednoduché a pritom také chutné. Presvedčte sa, že luxusný obed môžete vykúzliť za pár minút z celkom bežných surovín.
Potrebujeme:
1,5 kg zemiakov
4 ks kuracích stenien bez kostí a kože
2 ks mrkvy
500 ml sladkej smotany
Soľ a korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Petržlenovú vňať nasekanú najemno
Postup:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Vložíme do osolenej vody a uvaríme domäkka.
Kuracie stehná umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozpáli rastlinný olej a orestujeme stehienka. Potom pridáme strúhanú mrkvu a všetko spolu chvíľu restujeme, kým mrkva nezmäkne. Nakoniec zalejeme smotanou a všetko spolu varíme niekoľko minút. Dochutíme soľou a korením.
Uvarené zemiaky scedíme, preložíme do zapekacej misy a zalejeme smotanovo-mäsovou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15-20 minút.
Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)