Pripravte si tento originálny domáci marhuľový džem podľa receptu z youtube. Výborný do dezertov, aj na chlebík!
Potrebujeme:
1 kg marhúľ
600 g kryštálového cukru
citrónovú šťavu z 1/2 citróna
Na namočenie:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 l vody
1 PL sódy bikarbóny
Postup:
1. Ako prvé dáme nožom dolu tenkú šupku.
2. Potom vložíme všetky marhule do hrnca so studenou vodou, v ktorej sme rozmiešali sódu bikarbónu.
3. Do tohto roztoku namočíme marhule na 2 hodiny.
4. Potom ich 4 minúty opláchneme v studenej vode.
5. Teraz odstránime kôstky pomocou paličky. Kôstky nevyhadzujte, budete ich ešte potrebovať.
6. Marhule zasypeme cukrom a necháme stáť 8 – 10 hodín.
7. Po uplynutí tejto doby dáme marhule variť na mierny oheň a pridáme aj kôstky.
8. Potom nalejeme citrónovú šťavu a penu priebežne odstraňujeme.
9. Varíme, kým nezhustne.
10. Nalejeme do sterilizovaných pohárov a dôkladne uzavrieme.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!