Ak máte doma mleté mäso, vyskúšajte namiesto klasických fašírok, alebo rezňov v trojobale radšej tieto pečené kotlety s tvarohom podľa receptu z youtube.
Vďaka zlepšováku mojej mamy s pridaním obyčajného tvarohu sú nielen veľmi chutné, menej mastné, ale aj fantasticky jemné a hoci sa nevysmážajú, ale pečú v rúre, sú aj veľmi šťavnaté – to všetko len vďaka tvarohu!
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
200 g tvarohu
50 g strúhanky
50 ml vody
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 ČL soli
čierne mleté korenie
Na omáčku:
150 g kyslej smotany
250 ml vriacej vody
30 g hladkej múky
30 g masla
soľ
čierne mleté korenie podľa chuti
Postup:
1. Tvaroh si vložíme do misy a rozmixujeme tyčovým mixérom.
2. Pridáme mleté mäso, vajcia, osolíme, okoreníme.
Všetko dobre premiešame.
3. Cibuľu s cesnakom si rozmixujeme v mixéri a pridáme do mäsovej zmesi.
4. Do samostatnej misky si nasypeme strúhanku a zmiešame ju s vodou.
5. Plech si vymastíme olejom.
Pomocou lyžice formujeme z pripravenej hmoty kotlety.
Ukladáme ich vedľa seba na plech.
6. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C.
Čas pečenia je asi 30 – 35 minút.
7. Medzitým si pripravíme omáčku.
Do hrnca dáme maslo a keď sa rozpustí, vymiešame ho s múkou.
8. Osmažíme asi 2 minútky na slabom ohreve, zalejeme horúcou vodou.
Pridáme smotanu, osolíme, okoreníme.
Metličkou miešame a varíme 4 minúty.
9. Hotové fašírky podávame s obľúbenou prílohou, poliate pripravenou omáčkou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: