Každý, kto skúsil tento recept si ho pochvaľuje. Tieto uhorky podľa receptu zo stránky souspark sú také lahodné a chrumkavé, že ich budete vyjedať z pohára aj samotné! Príprava je veľmi jednoduchá a o mesiac sú pripravené na konzumáciu.
5 tajomstiev, ako pripraviť dokonalé uhorky
Pred samotným zaváraním vám ale prezradíme 4 skvelé triky, vďaka ktorým budú vaše nakladané uhorky zo záhradky ešte lepšie…
Ak plánujete zavárať uhorky, vopred ich namočte do studenej osolenej vody.
Uhorky určené na zaváranie namočte na 3 – 4 hodinky do vedra so studenou slanou vodou.
Má to hneď dve výhody – ľahšie sa budú umývať a uvoľní sa z nich vzduch.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nenechávajte ich namočené dlhšie ako 4 hodiny a vedro dajte na chladné miesto
Medzitým, kým máte namočené uhorky, sterilizujte si poháre.
Neprekračujte odporúčanú dobu namáčania.
Nepoužívajte veľa korenia.
Ideálna kombinácia vznikne, ak použijete ingrediencie spomenuté nižšie v recepte.
Stopky neodrezávajte.
Ak uhorkám neodrežete stopky, ostanú chrumkavé.
Postup:
Suroviny sú na trojlitrový pohár.
Na dno pohára uložte 2 veľké strúčiky cesnaku a 2 vetvičky kôpru. Potom pekne natesno naukladajte uhorky. Navrch naukladajte 3 strúčiky cesnaku, 3 vetvičky kôpru, 4 – 5 čerešňových listov, 1 veľký dubový list.
Do hrnca si nalejte 1,5 litra vody, pridajte 75 g soli, dôkladne premiešajte, nechajte zovrieť a zalejte uhorky v pohári.
Poháre položíme na plech alebo na tácku a necháme 3 dni fermentovať, kým sa neobjaví pena. Tú odstránime, takisto ako aj prebytočnú soľanku, ktorú necháme v pohári tesne pod úrovňou viečka.
Viečka povaríme 2 – 3 minútky vo vriacej vode, potom nimi uzavrieme poháre a otočíme ich hore dnom. Takto sa viečko lepšie uzavrie.
Uhorky sú pripravené na konzumáciu o mesiac a skladovať ich môžete na tmavom a chladnom mieste.
Prajeme dobrú chuť!