Expresný recept na nakladané uhorky: Zo záhradky priamo do pohárov a máte zásoby aj na zimu!

[mashshare]

Každý, kto skúsil tento recept si ho pochvaľuje. Tieto uhorky podľa receptu zo stránky souspark sú také lahodné a chrumkavé, že ich budete vyjedať z pohára aj samotné! Príprava je veľmi jednoduchá a o mesiac sú pripravené na konzumáciu.

5 tajomstiev, ako pripraviť dokonalé uhorky

Pred samotným zaváraním vám ale prezradíme 4 skvelé triky, vďaka ktorým budú vaše nakladané uhorky zo záhradky ešte lepšie…

Ak plánujete zavárať uhorky, vopred ich namočte do studenej osolenej vody.

Uhorky určené na zaváranie namočte na 3 – 4 hodinky do vedra so studenou slanou vodou.

Má to hneď dve výhody – ľahšie sa budú umývať a uvoľní sa z nich vzduch.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Nenechávajte ich namočené dlhšie ako 4 hodiny a vedro dajte na chladné miesto

Medzitým, kým máte namočené uhorky, sterilizujte si poháre.

Neprekračujte odporúčanú dobu namáčania.

Nepoužívajte veľa korenia.

Ideálna kombinácia vznikne, ak použijete ingrediencie spomenuté nižšie v recepte.

Stopky neodrezávajte.

Ak uhorkám neodrežete stopky, ostanú chrumkavé.

Postup:

Suroviny sú na trojlitrový pohár.

Na dno pohára uložte 2 veľké strúčiky cesnaku a 2 vetvičky kôpru. Potom pekne natesno naukladajte uhorky. Navrch naukladajte 3 strúčiky cesnaku, 3 vetvičky kôpru, 4 – 5 čerešňových listov, 1 veľký dubový list. 

Do hrnca si nalejte 1,5 litra vody, pridajte 75 g soli, dôkladne premiešajte, nechajte zovrieť a zalejte uhorky v pohári.

Poháre položíme na plech alebo na tácku a necháme 3 dni fermentovať, kým sa neobjaví pena. Tú odstránime, takisto ako aj prebytočnú soľanku, ktorú necháme v pohári tesne pod úrovňou viečka.

Viečka povaríme 2 – 3 minútky vo vriacej vode, potom nimi uzavrieme poháre a otočíme ich hore dnom. Takto sa viečko lepšie uzavrie.

Uhorky sú pripravené na konzumáciu o mesiac a skladovať ich môžete na tmavom a chladnom mieste.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes