Kto by nemal rád krovky? Jemná a chutná cukrovinka, ktorú si všetci pamätáme najmä z detstva, ale nepohrdneme ňou ani v dospelosti.
Tak, ako v časoch dávno minulých, aj v súčasnosti je však krovky pomerne ťažké zohnať. Ak sa k nim neviete dostať, môžete skúsiť vyrobiť si ich sami doma.
Recept na krovky je mimochodom prekvapivo jednoduchý a hlavnou výhodou je, že vždy viete, čo presne v nich je. A navyše, keď ich raz ochutnáte, už nikdy si nebudete krovky kupovať. :-)
Ingrediencie
[line_list]
- 6 lyžíc cukru
- 1 lyžica kakaa
- 100 gramov masla
- 2 lyžice mlieka
- 3 vajcia
[/line_list]
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup prípravy
Všetky ingrediencie zmiešame do hustej hmoty a varíme približne 20 minút. Na výrobu kroviek si pripravte vhodnú formu, napríklad na ľad, prípadne hmotu len vylejte na papierom na pečenie vystlaný plech.
Hmotu nechajte stvrdnúť. Krovky nakrájajte na požadované kúsky. Tieto krovky sú jemné, krémové, majú príjemnú sladkú chuť, a čo je najdôležitejšie, nenachádzajú sa v nich žiadne éčka a ani iné škodlivé prísady.
Dobrú chuť.