Naučila som recept na tento na rýchly domáci syr, ktorý je mimoriadne jednoduchý a pripravíte bez syridla. Ja ho robím minimálne raz za týždeň a doma má veľmi veľký úspech. Odporúčam ho aj vám, určite budete spokojní.
Podľa návodu z youtube ho zvládnete hravo.
Potrebujeme:
1 liter mlieka
1 kg tvarohu (5% tuku alebo viac)
Postup:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Do mlieka pridáme tvaroh, preložíme na plameň.
Zahrievajte na miernom ohni, kým sa srvátka nezačne oddeľovať (nevarte!).
Tvaroh preceďte cez jemné sitko a dve vrstvy tenkej látky.
Dôkladne postláčajte.
Vyberte ho z gázy – mal by mať tvar bochníčka.
Pridajte 30 g rozpusteného masla 1 lyžička soli 1 čajová lyžička sódy bikarbóny.
Dobre premiešajte a varte za stáleho miešania na vodnom kúpeli, kým sa tvaroh neroztopí.
Pripravíme si 500 ml plastovú nádobu.
Necháme vychladnúť, najlepšie v chladničke aspoň 30 minút.
Syr je vynikajúci.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)