Vynikajúci recept na zdravú a rýchlu večeru z youtube, ktorú pripravíte z karfiolu a jednoduchej omáčky.
Stačí len zaliať, dať piecť a o 30 minút je výborné jedlo na stole.
Potrebujeme:
Brokolicu – 1 veľkú hlávku alebo 2 menšie (asi 1 kg) – môžete zvoliť pol na pol brokolicu a karfiol
1 lyžička soli
1 lyžica mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Paprika (červená, zelená)
Paradajka
1 cibuľa
3 lyžice oleja
Na omáčku:
3 vajcia
2 šálky mlieka (400 ml)
5 lyžic oleja
4 lyžice hladkej múky
1 lyžička soli
1 bal. prášku do pečiva
Petržlenová vňať
Strúhaný syr mozzarella s nižším obsahom tuku
Postup:
Brokolicu rozdelíme na ružičky a pár minút povaríme v osolenej vode s lyžicou mlieka (nie tak, aby sa rozvarila, ešte sa bude zapekať v rúre).
Brokolicu scedíme.
Cibuľu očistíme a nakrájame.
Orestujeme na troche oleja.
Teraz brokolicu aj cibuľku navrstvíme do vymastenej zapekacej misy.
Pridáme aj nakrájanú paradajku a papriku.
Teraz si pripravíme omáčku. V nádobe zmiešame všetky prísady a vymiešame alebo rozmixujeme s mixérom.
Vmiešame aj petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno.
Zalejeme zeleninu a dáme do vyhriatej rúry.
Posypeme strúhaným syrom a pri teplote 190 stupňov pečieme asi 25 minút.
Výsledok.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: