Francúzsky krém podľa tohoto receptu má bohatú chuť a lahodnú citrónovú arómu s prírodnou vanilkovou vôňou. Krém si stabilne drží tvar a má široké spektrum aplikácií, medzi ktoré patrí: plnenie koláčov a pečiva, zdobenie košíčkov a rožkov, zdobenie zložitých krémových a kvetinových kompozícií na koláčoch a dezertoch. Po ochladení je francúzsky krém na dezertoch úplne zafixovaný a dodáva im prekrásny vzhľad.
Potrebujeme:
1. Maslo (mäkké) – 400 g
2. Cukor – 200 g
3. Voda – 80 g
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4. Žĺtky – 6 ks
5. Citrónová šťava – 20 g
6. Vanilkový extrakt – 5 g
Postup:
Maslo necháme zmäknúť.
K žĺtkom pridáme lyžicu cukru, vyšľaháme.
Zvyšok cukru dáme s vodou variť do vodného kúpeľa. Necháme 3 minúty prevariť. Cukor musí byť úplne rozpustený.
Sirup postupne, za stáleho šľahania lejeme do žĺtkovej zmesi.
Šľaháme, kým zmes nevychladne.
Potom pridáme aj maslo a dobre ešte všetko spolu prešľaháme.
Pridáme aj citrónovú šťavu, vanilku a opäť prešľaháme.
Nakoniec, keď sú všetky ingrediencie v kréme, prešľaháme ešte po dobu 2 minút.
Používame na zdobenie všetkých sladkých dobrôt.
Krém, ktorý neminiete, môžete niekoľko dní uchovávať v chladničke, v uzavretej dóze alebo vrecku.