Pripravte rodine tieto lahodné Marocké žemle podľa receptu z youtube a budú vás na rukách nosiť.
Skvelé k čaju, aj ku káve alebo len tak, keď dostanete chuť na niečo malé a dobré!
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
1/2 ČL soli
1 PL cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
10 g čerstvého droždia alebo 3x menej sušeného
200 ml mlieka
30 g masla
Na plnku:
džem podľa chuti
Postup:
Do misy si dáme múku, pridáme soľ, cukor, rozmrvené droždie a premiešame. Zalejeme teplým mliekom a vypracujeme kompaktné cesto.
Na záver doňho ešte zapracujeme zmäknuté maslo a necháme 10 minút stáť na teplom mieste.
Následne si cesto preložíme na pracovnú dosku a rozrežeme ho na 20 približne rovnakých kúskov.
Kúsky cesta potom vygúľame, naukladáme vedľa seba na podnos a prikryjeme mikroténovým vrecúškom, aby podkysli.
Každú guľku potom vyvaľkáme na placku, naplníme džemom, zalepíme cesto a vytvarujeme do valčekov.
Tie opäť prikryjeme a necháme podkysnúť na teplom mieste.
Medzitým si necháme zovrieť vodu a potom do nej nahádžeme pripravené valčeky.
Vodu scedíme, valčeky naukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a narežeme žiletkou.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C asi 25 minút.
Po upečení ich potrieme rozpusteným maslom.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: