Dokonalé jemné zemiakové pyré bez jedinej hrudky. Presne také pripravujú kuchári v reštaurácii a teraz si vďaka tomuto kuchárskemu triku, ktorý sme našli na facebooku také môžete doma pripraviť aj vy. Mňa ho naučila moja škvagriná a keď v nedeľu robím kašu, postupujem takto.
Postup:
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.
Na samostatnej príprave nie je nič zvláštne. Keď sú zemiaky uvarené, vodu zlejeme (necháme len trochu naspodku) a zemiaky roztlačíme vidličkou.
Ako sa zbaviť hrudiek?
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak by ste na pyré použili mixér, konzistencia sa premení na lepkavú hmotu a lahodná chuť sa pominie.
Na druhej strane, ak by ste chceli jemnú konzistenciu dosiahnuť len tým, že zemiaky roztlačíte, trvalo by to veľmi dlho a aj tak by sa sem tam pravdepodobne nejaká hrudka našla.
Hoci v reštaurácii majú na prípravu perfektnej zemiakovej kaše elektrických pomocníkov, kuchár poradil jednoduchý trik, ako si ju pripravíte aj bez toho.
Jediné, čo k tomu potrebujete je obyčajné jemné sito.
Najlepší je nerezový cedník, ktorý má s veľkou pravdepodobnosťou doma každá správna gazdinka.
Ako postupovať?
Uvarené zemiaky preložíme do cedníka, pod ten umiestnime misu alebo hlboký tanier, vezmeme varechu a zemiaky začneme pasírovať.
Konzistencia bude krásne jemná a stačí do nej už pridať iba mlieko (množstvo podľa toho, či chcete mať kašu hustejšiu alebo redšiu) a maslo podľa chuti.
Ako môžete vidieť, kaša je dokonale krémová
Nakoniec ešte zemiakovú kašu osolíme podľa chuti a podávame napríklad s obľúbeným mäsom.
Dobrú chuť!