Lístkové cesto je veľmi vďačnou surovinou, pretože z neho môžeme pripraviť celú radu sladkých dezertov, ale aj slaných pokrmov. Prinášame vám vynikajúci recept na domáce lístkové cesto, ktoré hravo zvládnete za 10 minút. Kyslú smotanu v recepte môžete nahradiť kefírom alebo jogurtom. Cesto môžete zmraziť, skladovať v chladničke alebo s ním pracovať ešte dnes. Je to len vás! :-)
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
1 žĺtok
Štipku soli
200 g masla
100 g kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Vychladené maslo nastrúhame alebo nakrájame nadrobno a zmiešame s preosiatou múkou. Vytvoríme drobivú zmes.
Pridáme žĺtok, kyslú smotanu, soľ a vytvoríme hladké jednotné cesto.
Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať 30 minút.
Po uplynuté tejto doby môžeme s cestom pracovať hneď, alebo ho zmraziť či skladovať v chladničke a použiť v najbližších dňoch.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom