Výborná torta podľa receptu z youtube, ktorá je rýchlo hotová a ešte rýchlejšie zmizne z tanierov.
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
250 ml vody
150 g kryštálového cukru
60 ml olej
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
40 g kakaa
štipku soli
1 ČL prášku do pečiva + 1 ČL sódy bikarbóny + 1 ČL 9% octu
Na krém:
500 ml čerstvej ovocnej šťavy alebo džúsu (môže byť aj s dužinou)
3 PL krupice
30 g horkej čokolády
Postup:
Do misy si nasypeme múku, cukor, kakao, štipku soli, vanilkový cukor, prášok do pečiva a všetko dobre premiešame. Postupne zapracujeme vodu, rastlinný olej a keď vidíte, že je cesto príliš husté, pokojne pridajte ešte trochu viac vody.
Formu s priemerom 24 cm si vystelieme na dne papierom na pečenie, boky vymastíme a navrstvíme do nej cesto.
Dáme upiecť do predhriatej rúry pri 180 °C na 40 – 45 minút. Po upečení urobíme test špáradlom.
Kým sa korpus pečie, pripravíme si krém, ktorý sa skladá iba z dvoch surovín. Do hrnca si nalejeme šťavu, dáme na sporák, pridáme krupicu a za stáleho miešania uvaríme hustejšiu kašu. Po uvarení prikryjeme krém potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Vychladnutý korpus zvrchu zrežeme tak, aby bol povrch rovný a potom ho prekrojíme na 2 časti (odrezky si odložíme, pretože poslúžia na zdobenie).
Krém si po vychladnutí prešľaháme ručným šľahačom.
Korpus môžeme zvlhčiť mliekom a rovnomerne nanesieme krém.
Potom priklopíme druhou časťou korpusu, celú tortu natrieme zvyšným krémom a posypeme rozmrvenými odrezkami korpusu. Odložíme do chladničky a necháme tuhnúť minimálne 1 hodinu. Hotovo. Prajeme dobrú chuť!