Toto je jeden z najlepších receptov na prípravu chutnej a mäkkej pečienky.
Platí to pre kuraciu, bravčovú, aj hovädziu pečeň a stačí ju len pripraviť podľa tohto postupu zo stránky napadovy.blog.
Potrebujeme:
700 g pečienky
3 – 4 cibule
2 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 PL kyslej smotany
2 PL vody
1 ČL horčice
soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Pečienku si nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť 2 – 3 minúty.
TIP:
Po naliatí vriacej vody bude pečienka ešte jemnejšia, ako keď ju zalejete mliekom, zbaví ju nepríjemné zápachu a bude mäkká.
Cibuľu nakrájame na tenké polkrúžky a orestujeme ju na rastlinnom oleji.
Posypeme ju trochou cukru a štipkou soli. Keď je cibuľa sfarbená do zlatista, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a orestujeme.
Po 30 – 60 sekundách pridáme pečeň, podľa chuti osolíme a znížime teplotu.
Dusíme 3 minúty a panvicu zakryjeme pokrievkou.
Pripravíme si omáčku z kyslej smotany a horčice, ktorou zalejeme pečienku.
Dusíme pod pokrievkou 10 minút.
Môžeme podávať so zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.
Prajeme dobrú chuť!