Pripravte rodine na raňajky tieto vynikajúce orechové croissanty podľa receptu z facebooku. Sú ako z pekárne a milujú ich malí, aj veľkí!
Potrebujeme:
2 vajcia
7 g sušeného droždia
110 g cukru
200 ml mlieka
65 g masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
550 g hladkej múky
1/2 ČL soli
1 PL pomarančovej kôry
Na plnku:
200 g mletých vlašských orechov
50 g kakaového prášku
100 g cukru
1 ČL rumovej esencie
150 ml mlieka
1 žĺtok
2 PL mlieka
Postup:
1. Ako prvé si pripravíme plnku. Mleté orechy dáme do misy, pridáme cukor, kakaový prášok, rumovú esenciu a škoricu.
Dobre premiešame a zalejeme horúcim mliekom. Vymiešame dohladka.
2. Na cesto si v samostatnej mise zmiešame droždie s lyžicou cukru, 50 ml vlažného mlieka a čajovou lyžičkou hladkej múky. Necháme 20 minút stáť.
3. Do druhej misy si nasypeme hladkú múku, pridáme kvások, vajcia, zvyšný cukor, maslo, pomarančovú kôru, zvyšok mlieka a dôkladne premiešame, kým nevznikne homogénne cesto.
Necháme ho 1 hodinu kysnúť.
4. Potom ho preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na 3 – 4 rovnaké časti, rozvaľkáme ich na tenké pláty a rozkrojíme na trojuholníky.
5. Na každý trojuholník navrstvíme plnku a vyformujeme rožky.
Preložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným žĺtkom s 2 lyžicami mlieka a pečieme pri teplote 180 °C v rozohriatej rúre, kým nie sú pekne zlatohnedé.
6. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.