Fantasticky chutná roláda s vôňou kávy, ktorú sme vyskúšali podľa receptu z youtube.
Potrebujeme:
Cesto:
4 vajcia,
120 g kr. cukru
120 g hladkej múky
štipka soli,
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžička vanilkový cukor.
Teplota pečenia -200-210 stupňov,
doba pečenia-10-12 min.
Sirup:
5 g instantnej kávy,
70 ml vody,
2-3 st. l. likér.
Recept na krém:
500 g krémového syra
250 g smotany na šľahanie (od 33%)
Na vrch:
120 gramov práškového cukru.
50 gramov čokolády.
1-1,5 lyžičky kakaový prášok.
Rozmer plechu je 30×40 cm.
Postup:
Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a vyšľaháme na sneh.
Jeden po druhom zašľaháme žĺtky.
Potom ručne vmiešame preosiatu múku a keď nám vznikne jednotná hmota – cesto, navrstvíme na plech vyložený papierom.
Teplota pečenia -200-210 stupňov, doba pečenia-10-12 min.
Medzitým si pripravíme sirup – kávu zalejeme vriacou vodou, necháme vychladnúť a pridáme likér.
Na krém si vyšľaháme spolu všetky prísady okrem čokolády. Potom z krému oddelím 1/3 a do zvyšku vmiešame čokoládu.
Cesto zložíme z papiera na pečenie a oškriabeme ho tak, aby papier ostal čistý.
Z piškóty odrežeme okraje.
Cesto preložíme späť na papier, potrieme sirupom, čokoládovoým krémom a roládu pomocou papiera zvinieme.
Vrch rolády ozdobíme zvyšným krémom.
Posypeme kakovým práškom.