Vyskúšajte netradičné spojenie chutí a pripravte si kuriacie prsia podľa tohto receptu z youtube tak trochu inak.
Vďaka tajnej prísade – jablkám – budú rezne extra šťavnaté a chutné.
Jablká sa nepridávajú len kvôli výnimočnej chuti, ale aj preto, že kuracie mäsko sa vďaka nim nevysuší a ostane šťavnaté.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Pre 3 osoby
3 kuracie prsia
2 jablká
6 strúčikov cesnaku
50 g masla
1 PL akéhokoľvek džemu
čierne korenie
soľ podľa chuti
Príloha (voliteľné):
Zemiaková kaša
Opekané alebo varené zemiaky
Šalát z čerstvej zeleniny
Grlovaná zelenina
Zemiakový šalát
Postup:
Do každého kuracieho filetu si po oboch stranách narežeme hlbšie drážky.
Dôkladne osolíme.
Ošúpeme a očistíme si cesnak.
Nakrájame ho na tenké plátky.
Jablká si umyjeme.
Zbavíme jadrovníkov a aj so šupou nakrájame na polovičné plátky.
Takisto maslo si nakrájame na plátky.
Keď máme všetko prichystané, začneme do drážok vkladať plátky cesnaku, jablka, masla a potom všetky tri kusy uložíme vedľa seba do zapekacej misy.
Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 20 minút.
Medzitým si v miske pripravíme marinádu.
Vložíme do nej lyžicu džemu a čierne korenie.
A môžeme pridať ďalšie korenie podľa chuti.
Rozmixujeme tyčovým mixérom, potom mäso vyberieme z rúry a potrieme.
Vložíme naspäť do rúry a necháme piecť ďalších 10 minút na 200 °C.
Nakoniec môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme dobrú chuť!