Ak máte doma 1 balík piškót, toto skúste: 17 receptov na bezkonkurenčné VIANOČNÉ dezerty, ktoré rýchlo pripravíte!

Najlepšie dezerty s piškótami - rýchle a vynikajúce!

Oplatí sa vyskúšať každý jeden recept. 17 tipov na piškótové dezerty s rýchlou a jednoduchou prírpavou!

Likérové špice bez pečenia

 

Potrebujeme:

 

Piškóty (alebo domáce upečené linecké kolieska)

Krém:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

350 ml mlieka

1 bal. vanilkový cukor

65 g kr. cukru

50 g Zlatý klas

150 g maslo

150 g margarín

40 g biela čokoláda

Náplň do špicov:

300 ml likér vaječný (môžete zmiešať s 1 šľahačkou v prášku – ja som použila neriedený domáci likér)

Poleva:

3:1 čokoláda a tuk Cera, podľa toho akú farbu špicov chcete mať, použite bielu čokoládu, tmavú, karamelovú, alebo zmes tmavej a bielej čokolády)

Pani Daniela použila v špicoch aj rôzne náplne – okrem vaječného aj čokoládovo-višňový a likér slaný karamel

Postup:

Ja som použila klasické kupované piškóty, ale môžete si pripraviť aj svoje vlastné (100 g Palmarin 150 g múka hladká 50 g cukor práškový).

Krém: Z mlieka, vanilkového cukru, kryštálového cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding.

Ešte do horúceho primiešame bielu čokoládu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo a margarín. Vyšľaháme.

Na upečené a piškóty, alebo vychladnuté linecké kolieska nastriekame špičkou na špice krém do výšky 5 cm.

Dáme zatuhnúť do chladničky na 2 hodiny.

Po zatuhnutí naplníme vaječným likérom.

Vrch uzavrieme zvyšným krémom, ktorý nastriekame ozdobnou špičkou. Necháme dobre zatuhnúť aspoň 2 hodiny.

 

Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu so stuženým tukom. Zatuhnuté špice namáčame do čokolády a necháme stuhnúť.

Nepečené piškótové úliky

 

Na 40 ks potrebujeme:

200 g detských piškót

18 dkg práškového cukru

80 g masla

3 lyžice mlieka

3-4 lyžice kakaa a práškový cukor na obalenie hniezd.

Na náplň:

80 g práškového cukru

60 g masla

1 žĺtok

4 čl rumu

Postup:

Z uvedených prísad na cesto vypracujeme hladké cesto. Z cesta odoberáme malé kúsky, ktoré vtláčame do formičiek úlikov vysypaných cukrom.
Do cesta urobíme vždy koncom varešky jamku, ktorú neskôr vyplníme maslovou náplňou. Vyklepneme z formičiek.

Necháme cez noc máličko stuhnúť, na druhý deň plníme krémom a priklopíme piškótou.

Skladujeme na chladnom tmavom mieste!

Indiánkovia z 2 bielkov

 

Potrebujeme:

2 bielky

15 dkg cukor práškový preosiaty

2 lyžice jahodovej marmelády (aby v nej ale neboli kúsky ovocia),

čokopoleva (1 várová čokoláda a kvapka oleja),

piškóty

Postup:

Pozor, aby v cukre neboli hrudky, ja radšej preosejem aj 2x. Ako klasicky si pripravíme sneh z cukru a bielok, vyšľaháme dotuha. Potom preložíme do vodného kúpeľa (nad kastról v ktorom sa varí voda) a šľaháme nad parou do zhustnutia (min. 8 minút).

Hmota narastie a bude mať penovitú konzistenciu. Zložíme a zašľaháme do peny marmeládu (pozor, musí byť hladká, bez ovocia).

Ak vám hmota po pridaní marmelády zredne, jednoduchá pomoc – dať späť do vodného kúpeľa a opäť šľahať do zhustnutia).

Penu navrstvíme do cukrárskeho vrecka na nastriekame na piškóty.

Dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny stuhnúť – pokojne aj na noc.

Potom si vo vodnom kúpeli v hlbšej miske roztopíme čoko polevu a namáčame do nej indiánikov. Namočíme, nechám trochu odkvapkať a dáme na papier na pečenie.

Necháme zaschnúť a potom prekladáme na tácku a dám opäť do chladničky.

Ľahká tvarohová torta

 

Potrebujeme:

1/2 litra mlieka

1/2 kg mäkkého tvarohu

2 vanilkový puding

cukor (asi hrsť)

ovocie

piškóty

Postup:

Pudingy uvaríme v 1/2 litra mlieka a vmiešame tvaroh s cukrom.

Do menšej tortovej formy poukladáme piškóty, nalejeme asi polovicu hmoty. ovocie a opäť poukladáme piškóty a ovocím, nalejeme zvyšnú časť hmoty, prikryjeme fóliou a dáme vychladiť.

podávame dobre vychladené.

Falošné parížske rožky – skúste plnené piškóty

 

Potrebujeme:

Dlhé piškóty

malinový džem

1 mascarpone

Kôru z jedného pomaranča (dobre umytého, ideálne bio)

Smotana na šľahanie (stačí 100 ml ale môžete dať aj celú, krému bude viac)

Trochu uvarenej kávy s kvapkou rumu

Kokos na posypanie

Postup:

Mascarpone vyšľaháme so smotanou, pridáme pomarančovú kôru, cukor podľa chuti a vymiešame jednotný krém. Dlhé piškóty pokvapkáme kávou, natrieme džemom a nasieme krém. Potom prikryjeme druhou piškótou, opäť pokvapkáme a posypeme kokosom.  Necháme odležať a podávame. Výborná dobrota, odporúčam!

Nepečená salko torta na spôsob Tiramisu

 

Potrebujeme:

Kyslá smotana – 500 g

Kondenzované mlieko (Salko) – 300 g

Želatína – 1 sáčok

Voda – 150 ml

250 gramové sušienky

Káva – 1 šálka

Ovocie podľa vašej chuti – 200 g

Dlhé piškóty

Postup:

Kyslú smotanu vyšľaháme s kondenzovaným mliekom. Misku, v ktorej kondenzované mlieko neumývajte, neskôr do nej nalejeme kávu.

Želatínu necháme napučať v troche vody a potom zahrievaním na plameni rozpustíme.

Do misky s kondenzovaným mliekom nalejeme 1 šálku kávy (rozpustnej) a ešte dosladíme kondenzovaným mliekom.

Formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie (aspoň okraje).

Piškóty krátko namočíme do kávovej zmesi a uložíme na dno formy. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému a časť navrstvíme na piškóty. Na krém uložíme plátky ovocia (broskýň). Pokračujeme piškótami máčanými v káve a zvyškom krému. Vrch dozdobíme broskyňami a posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou. Dáme vychladiť.

Bleskový dezert: Nepečená smotanová dobrota hotová za 5 minút!

 

d63f111a3aae4d6febc21847d0e85f12_view_l

Vynikajúci dezert, ktorý nikdy nesklame. Dajte si k popoludňajšej kávičke vynikajúcu pochúťku z ovocia, piškót a smotany.

Potrebujeme:

45 ks dlhúch piškót

1 kg kyslej smotany

200 g kryštálového cukru

1 bal. vanilkovho cukru

600 g ovocia podľa chuti

330 ml smotany na šľahanie

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame smotanu s oboma druhmi cukru.

Formu s vyššími okrami vyložíme piškótami, navrstvíme krém, ovocie a tento postup opakujeme, až kým sa nám neminú všetky ingrediencie.

Takto pripravenú tortu vložíme do chladničky stuhnúť.

Podávame so šľahačkou.

Ochutnajte, je to výborná nepečená maškrta.

Nepečený banánový dezert

 

Oslaďte si všedné popoludnie výnimočným dezertom plným sladučkých banánov a lahodného vanilkového krému. Vďaka jednoduchej príprave ho zvládne  skutočne každý. :-)

Potrebujeme:

5-6 ks banánov nakrájaných na kolieska

1 bal. detských piškót

250 g mascarpone alebo jemného tvarohu

250 ml mlieka

250 g Salka (nevareného)

1 bal. vanilkového pudingu bez varenia (Crème Olé)

300 ml smotany na šľahanie 33%

1 bal stužovača do šľahačky

1/2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

Dezert môžeme pripravovať v klasickej forme na pečenie príp. v alobalovej forme na grilovanie.

Detskými piškótami vyložíme dno pripravenej formy a na piškóty uložíme kolieska banánov.  Mascarpone preložíme do väčšej misky a vyšľaháme pri nízkych otáčkach. Potom k mascarpone pridáme salko. Pudingový prášok ušľaháme v studenom mlieku, kým hmota nezhustne. Potom vmiešame do zmesi mascarpone a salka. Nakoniec do zmesi pridáme vanilkovú esenciu.

 

 

 

Zo smotany na šľahanie a stužovača ušľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju vmiešame ju do mascarpone krému.

 

 

 

 

Takto pripravený krém navrstvíme na kolieska banánov a uhladíme. Na vrch opäť uložíme vrstvu piškót.  Hotový koláčik vložíme stuhnúť do chladničky, ideálne na celú noc.

Indiánkovia z 2 bielkov

 

Potrebujeme:

2 bielky

15 dkg cukor práškový preosiaty

2 lyžice jahodovej marmelády (aby v nej ale neboli kúsky ovocia),

čokopoleva (1 várová čokoláda a kvapka oleja),

piškóty

Postup:

Pozor, aby v cukre neboli hrudky, ja radšej preosejem aj 2x. Ako klasicky si pripravíme sneh z cukru a bielok, vyšľaháme dotuha. Potom preložíme do vodného kúpeľa (nad kastról v ktorom sa varí voda) a šľaháme nad parou do zhustnutia (min. 8 minút). Hmota narastie a bude mať penovitú konzistenciu. Zložíme a zašľaháme do peny marmeládu (pozor, musí byť hladká, bez ovocia). Ak vám hmota po pridaní marmelády zredne, jednoduchá pomoc – dať späť do vodného kúpeľa a opäť šľahať do zhustnutia).

Penu navrstvíme do cukrárskeho vrecka na nastriekame na piškóty. Dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny stuhnúť – pokojne aj na noc. Potom si vo vodnom kúpeli v hlbšej miske roztopíme čoko polevu a namáčame do nej indiánikov. Namočíme, nechám trochu odkvapkať a dáme na papier na pečenie. Necháme zaschnúť a potom prekladáme na tácku a dám opäť do chladničky.

Piškótová strecha

Potrebujeme:

Krém:

400 g – tvaroh jemný krémový (tvaroh alebo smotanový syr Mascarpone)
300 g – kyslá smotana
120 g – práškový cukor (6 polievkových lyžíc)
20 g – vanilkový cukor (4 čajové lyžičky)
120 g – maslo zmäknuté

200–250 gramov – čerešňový džem (akýkoľvek džem s kyslosťou)

Na namáčanie piškót:

200 gramov – voda
70 – 100 gramov – čerešňový džem (akýkoľvek džem s kyslosťou)

Postup:

Maslo vyšľaháme s oboma cukrami.

Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou a následne obe zmesi zmiešame.

Džem si rozriedime vo vode.

Potom ho zlejeme cez sito, aby sme sa zbavili tuhých častí,

Na misu nanesieme vrstvu krému.

Uložíme piškóty, ktoré sme si namočili v rozriedenom džeme.

Medzi piškóty nanesieme džem a celý povrch zakryjeme krémom (môžeme na to použiť cukrárske vrecko).

Takto pokračujeme vo vrstvení. V každej ďalšej vrstve dávame menej piškót, aby nám postupne vznikol tvar strechy.

Dezert zakončíme len s 2 piškótami a krémom.

Dozdobíme zvyšným krémom.

Posypeme nastrúhanou čokoládou, alebo kakaom.

Maškrta z bábovkovej formy

Potrebujeme:

Želatína – 40 g;

Voda – 120 ml;

Tvaroh – 700 g;

Kyslá smotana – 200 ml (čo najhustejšia);

Cukor kr. – 150 g;

Vanilín – podľa chuti;

Broskyne zavárané

Piškóty – 150 g;

Postup:

Želatínu necháme napučať v studenej vode a následne zahrievaním rozpustíme. Potom necháme mierne vychladnúť.

Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, cukrom, vanilkou – najlepšie je na miešanie použiť elektrický šľahač.

Do tvarohovej hmoty vmiešame želatínu.

Ovocie si nakrájame na kúsky a ideme vrstviť. Do silikónovej formy navrstvíme časť tvarohovej hmoty, potom pridáme kúsky ovocia, ďalšia vrstva tvarohového krému, ovocie a zľahka nakrájané piškóty. Pridáme zvyšok krému, uhladíme a dáme do chladničky na minimálne 3 hodiny, alebo kým zmes nestuhne. Potom jednoducho vyklopíme z formy a môžeme krájať.

Banánová misa bez pečenia

Potrebujeme:

1 bal. detské piškóty
5 ks banán
250 g mascarpone
1 šálka mlieko
1 konzerva kondenzované mlieko (salko – nevarené)
340 ml smotana na šľahanie
1 bal. vanilkový puding Crème Olé bez varenia
1 lyžička vanilková esencia

Postup:

Pripravíme si formu na pečenie, alebo obyčajnú väčšiu misu. Dno vyložíme detskými piškótami. Na piškóty poukladáme na kolieska nakrájané banány. Mixérom vyšľaháme mascarpone, pridáme kondenzované mlieko (to nemusíme variť) a dôkladne vyšľaháme. V druhej miske v mlieku rozmiešame pudingový prášok a šľaháme pokiaľ nevznikne hustý puding. Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu a všetko spolu vareškou zmiešame.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a primiešame ju do krému. 1/2 krému navrstvíme na banány, potom uložíme opäť piškóty, zvyšok krému a pekne uhladíme. Na vrch poukladáme piškóty a kolieska banánov na ozdobu a odložíme do chladničky stuhnúť.

Salko poháre

Potrebujeme:

3 bal. vanilkového pudingu bez varenia (Créme Olé)

1 a 1/2 šálky mlieku

1 plechovku sladeného kondenzovaného mlieka (Salka)

350 ml smotany na šľahanie + 1 stužovač do šľahačky

5 banánov nakrájaných na plátky

Piškóty

Postup:

Salko ušľaháme s pudingovými práškami a mlieko do hladkej, jednotnej hmoty. Necháme niekoľko minút bokom, hmota postupne zhustne.

Medzitým si ušľaháme zo smotany a stužovača tuhú šľahačku.

Prirpavíme si dezertné poháre. Na dno pohárov uložíme piškóty, salkový krém, plátky banánov a vrstvy opakujeme, kým poháre nepalníme takmer doplna. Vrch dozdobíme šľahačkou.

Vložíme do chladničky vychladiť a môžeme podávať.

Guličky z kondenzovaného mlieka

Potrebujeme:

2 lyžice medu

1 tuba kondenzovaného mlieka (PIKNIK)

Hrsť mletých orechov

50 g masla

150 g detské piškóty

orechy alebo kokos na obalenie

Postup:

Piškóty rozdrvíme v mixéri alebo pomocou valčeka.

Všetky suroviny na prípravu guličiek zmiešame v miske.

Ak máme cesto príliš riedke, pridáme viac orieškov a piškót, ak je príliš husté, môžete pridať lyžicu mlieka.

Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v mletých orieškoch alebo kokose a ukladáme ich do papierových košíčkov.

To je všetko, teraz už len pozerajte, aký ohlas vyvolajú pri stole. Z vlastnenej skúsenosti viem, že sa míňajú rýchlosťou blesku.

Piškótové sladké jednohubky

Foto: pixabay