3 Eurá a sýta celá rodina: 17 receptov na jedlá za lacný peniaz, ktoré zasýtia celú rodinu – odskúšané, chutia fantasticky!

Výborné jedlá za pár korún, s ktorými zasýtite celú vašu rodinu. Výborné recepty!

Sedliacka bieda

Sedliacka bieda: Jedno fantastické jedlo podľa našich babičiek, vyjde vás len na pár drobných!

Potrebujeme:

4 stredne veľké uvarené zemiaky (varíme v slanej vode s celou rascou)

2 hrnčeky uvarenej cestoviny (široké rezance, kolienka, alebo inej cestoviny – varíme v slanej vode)

3 hrnčeky kyslej kapusty – ideálne domácej, ak je príliš kyslá prepláchneme

1 väčšiu cibuľu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g slaninky

1 hrnček nakrájanej údenej krkovičky – alebo párkov, klobásy či iného mäska…

soľ, korenie, rasca, vegetu a červenú papriku

Olej

Postup:

Uvarené zemiaky scedíme, pridáme červenú papriku a zľahka popučíme.

Na panvici opražíme na oleji nakrájanú cibuľku, pridáme kyslú kapustu, chvíľu restujeme a potom podlejeme troškou vody. Necháme podusiť asi 15 min, alebo kým sa neodparí tekutina.

Samostatne opečieme slaninu nakrájanú na  kocky s mäsom (krkovička, párky, klobáska), potom vmiešame do kapusty, pridáme cestoviny, zemiaky. Všetko si doslolíme a dokoreníme, premiešame a dozdobíme petržlenovou vňaťkou.

Podávame s kyslými uhorkami.

Falošné rezne zo starého chleba

Falošné rezne zo starého chleba

Potrebujeme:

500 g staršieho chleba

Trochu mlieka

1 stredne veľký zemiak

100 – 150 g šunky nakrájanej nadrobno

Paprikovú pastu (1-2 lyžice)

Trochu čerstvej petržlenovej vňate (príp. jarnej cibuľky nakrájanej nadrobno)

½ feferónky (ak máte radi pikantné)

1 vajce

80 g strúhaného syra

1 strúčik cesnaku

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Chlieb nakrájame na kocky, vložíme do hlbokej misy a zalejeme mliekom. Necháme chvíľu odpočívať.

Keď chlieb zmäkne, vyberieme ho z mlieka a jemne vytlačíme prebytočnú tekutinu. Pridáme strúhaný zemiak, nadrobno nakrájanú šunku, vajce, soľ, korenie, najemno nesekanú feferónku, syr, petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, paprikovú pastu a dobre premiešame.

Z hmoty formujeme okrúhle placky, ktoré vyprážame na rastlinnom oleji dozlatista.

Lacný cesnakový chlebík

Starý recept na “Cesnakový chlebík pre chudobných”: Vyjde vás len na pár drobných, je však taký výborný, že k nemu nebudete chcieť žiadnu prílohu! 

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

4 malé zemiaky uvarené v šupke

1 lyžičku rpetlačeného cesnaku

½ kocky čerstvého droždia

1 lyžičku cukru

Vlažnú vodu

300 ml vody

1 lyžicu octu

Soľ

Na potieranie:

2 strúčiky cesnaku

1 téglik kyslej smtoany

Postup:

Zemiaky očistíme, rozmixujeme vo vlažnej vlažnej vode, pridáme cesnak a rozmeišame na krémovú zemiakovú hmotou.

Do samostatnej misky nasypeme múku, pridáme kvások (ten sme si klasicky prirpavili z vlažnej vody, droždia a cukru), zemiakovú hmotu, ocot a soľ. Vypracujeme jednotné polotuhé cesto, do ktorého podľa potreby pridávame vodu. Necháme vykysnúť na teplom mieste.

Pripravíme si formu s vyššími okrajmi, ktorú dobre potrieme olejom. Do formy dáme cesto a natiahneme ho tak, aby pokrývalo celú formu a necháme ešte podkysnúť, kým sa rúra nezohreje. Dáme piecť na 180 stupňov, kým povrch chlebíka nie ej ružový.

V miske si zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom a potrieme ešte teplý chlebík a vložíme do vypnutej, ešte teplej rúry – smotana vsiakne do chlebíka. Chlebík podľa tvaru krájame buď na krajce, alebo na kocky ako koláč. Namáčame si kúsky do zvyšnej censakovej smotany.

Šunkovo-syrové gule

Šunkovo-syrové gule zo zemiakového cesta: Lacná a neopísateľne chutná večera z bežných surovín!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov uvarených v šupke

100 g strúhaného syra

100 g šunky nakrájanej nadrobno

2 vajcia

Česrtvú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno

3 strúčiky cesnaku

Soľ a korenie

Na vrch:

150 g strúhaného syra

1 téglik kyslej smotany s nižším obsahom tuku

Soľ, čierne mleté korenie

Pár kvapiek olivového oleja

Postup:

Uvarené zemiaky necháme mierne vychladnúť a roztlačíme na kašu. Potom k nim pridáme strúhaný syr, šunku, pretlačený cesnak, vajcia a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou a korením a vypracujeme zemiakové cesto. Z cesta formujeme guľôčky, ktoré ukladám na plech alebo misu vymastenú olejom.

V miske zmeišame kyslú smotanu so syrom a ochutíme soľou a korením. Pridáme pár kvapiek oleja a navrstvíme na vrch zemiakovo.syrových gúľ.

Pečieme približne 30 minút, alebo kým povrch zemiakov nebude zaltistý.

Podávame ako prílohu, alebo s obľúbenou omáčkou ako chutnú a originálnu večeru.

Ryža so šunkou a syrom

Ryža zepekaná so šunkou a syrom

Potrebujeme:

4 šálky varenej ryže

100 g strúhanej mozzarelly

100 g šunky nakrájanej na kocky

1 strúhanú mrkvu

2 lyžice petržlenovej vňate nasekanej najemno

2 vajcia

1 šálku mlieka (príp. bieleho jogurtu, alebo kyslej smotany)

150 g smotanového syra

1 šálku strúhaného parmezánu (príp. iného tvrdého syra)

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

V miske zmiešame ryžu, mozzarellu, šunku, mrkvu a petržlen.

Zmes preložíme do zapekacej misy, ktorú sme vymastili maslom alebo olejom.

V inej miske zmiešame vajcia s mliekom, smotanovým syrom a parmezánom. Dochutíme soľou a korením.

Vajíčkovú zmes nalejeme na ryžovú zmes. Potom misu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 30 minút, alebo kým povrch nebude zlatistý.

Oravská Strasanka

Jedlo chudobných materí z Oravy: Strasanku si zamiluje celá rodina, je to neskutočná dobrota!

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov

1 veľkú cibuľu, 1 menšiu

500 g kyslej kapusty

1 malú mrkvu

Bravčovú masť

1 ks klobásy

100 g slaniny

Mletú červenú papriku, rascu, čierne mleté korenie

Kyslú smotanu

Postup:

Do hrnca si dáme variť nové zemiaky v šupke, keď sú uvarené, scedíme a ošúpeme. Na bravčovej masti si opražíme nakrájanú cibuľu. Keď už má cibuľka zlatohnedú farbu, pridáme k nej nadrobno nakrájanú mrkvu, kyslú kapustu, dochutíme soľou a koreninami. Na samostatnej panvici opražíme ďalšiu menšiu cibuľku, slaninku a klobásku – pridáme rascu. Opražené mäsko pridáme do hrnca s kyslou kapustou a na záver pridáme nakrájané zemiaky. Hrniec prikryjeme pokrievkou a poriadne s ním zatrasieme, aby sa nám všetky suroviny premiešali.

Sedliacka pizza

Bez kysnutého cesta: Sedliacka pizza s klobásou a syrom!

Potrebujeme:

5 zemiakov

4 klobásy alebo párky

2 vajcia

100 g strúhaného syra

Soľ a čierne mleté korene podľa chuti

Zelenú cibuľku nasekanú nadrobno

Postup:

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a uvaríme v slanej vode.

Potom zemiaky necháme vychladnúť, nastúhame na hrubom strúhadle, pridáme vajcia a premiešame. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Zemiakovú zmes preložíme na zapekaciu misu alebo plech, ktorý sme vymastili maslom. Na vrch nakrájame kolieska klobásy, posypeme strúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 190 stupňov 10-15 minút.

Podávame posypané zelenou cibuľkou.

Drožďová polievka

Potrebujeme:

Na polievku:

Trošku oleja

1 cibuľu

1 petrtržlen (koreň)

1/2 koreňa zeleru

Soľ a korenie podľa chuti

1 mrkvu

10 cm póru

42 g droždia

1 vajce

1 liter vývaru (ak nemáme môžeme použiť vodu a bujón)

Pertžlenovú vňať na ozdobu – prípadne jarnú cibuľku

Halušky:

42 g droždia

1 cibuľku

3 lyžice mlieka

1 vajce

Hrsť strúhanky alebo pomleté ovsené vločky

1 strúčik cesnaku

1,5 lyžičky majoránky

Petržlenovú vňať

Postup:

Pripravíme si hrniec, do ktorého dáme trošku oleja a preložíme na plameň. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibluľku a keď je zlatistá, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, pór a krátko orestujeme. Rozdrobíme si droždie a pridáme k zelenine. Spolu smažíme do ružova a následne do zmesi rozbijeme vajcia. Keď sa nám začnú robiť hrudky, zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme  a varíme cca 10 minút.

Na knedlíčky si nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme  dzlatista (dá sa aj nasucho, ale radšej pridajte kvapku oleja), pridáme  prelisovaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Následne pridáme aj rozdrobené droždie a vymiešame na kašičku. Potom pridáme mlieko a necháme vychladnúť. Nakoniec pridáme aj zvyšok prísad a vypracujeme tak, aby bola hmota vláčna. Strúhanku, alebo ovsenné vločky do zmesi pridávame podľa potreby. V dlaniach tvarujeme knedličky a zavaríme priamo v polievke alebo vo vode. Varíme cca 10 minút, kým nevyplávajú nad hladinu. Varíme priamo v polievke.

Drevorubačská kapusta

Na svete najlepšia “drevorubačská” kapusta podľa 200 rokov starého receptu: Keď ju pripravíte na večeru svojmu mužovi, musí vás nosiť na rukách!

Potrebujeme:

1 veľkú hlávku kapusty

1 cibuľu

1 rajčinový pretlak stredný (alebo kečup)

1 lyžicu sójovej omáčky (moje vylepšenie – v pôvodnom recepte nie je)

4 lyžice horčice

1 párok, klobásku alebo špekačku

150 g údeného maska

200 g bravčového stehna nakrájaného nadrobno

300-400 ml piva (čo zvýši, vypijeme :-D)

Soľ

Pár guličiek čierneho a nového korenia

1 bobkový list

Postup:

Kapustu nakrájame nadrobno a preložíme na pekáč. Pridáme orestovanú cibuľku so slaninkou, nakrájanou klobásou a j surové nadrobno nakrájané mäso. Pridáme aj všetky ostatné prísady a podlejeme pivom – ja dávam niekedy aj celú plechovku, je to šťavnatejšie. Ak máte novú kapustu, odporúčam pridať aj celé kúsky listov, je to skvelá pochúťka.

Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov 1 hodinu. Potom odkryjeme alobal a necháme ešte zapiecť asi 20-30 minút.

Pirohy zo starých rožkov

Geniálne jednoduché pirohy zo starých rožkov: Cesto bez jediného vajíčka, iné už roky nerobím!

Potrebujeme:

4 staršie rožky

Polohrubú múku (asi 350-400 g)

Mlieko

Postup:

Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom – stačí aby boli rožky mliekom nasiaknuté, nemusia v ňom plávať. Necháme chvíľu odpočívať (asi 15 minút), aby pečivo zmäklo.

Potom do zmesi postupne sypeme polohrubú múku. Ja to robím tak, že najskôr nasypeme od oka múku na mokré rožteky a spracujem rukami -potom postupne prisypávam a miesim, kým nevznikne jednotné cesto, ktoré sa nelepí, budete potrebovať približne 350 – 400 g múky. Ja do cesta pridávam aj štipku soli.

Teraz cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na tenký plát. Z cesta vykrojíme kruhy, na každý navrstvíme 1 lyžičku náplne a zavrieme – vytvoríme klasický tvar pirôžtekov.

Pirohy varíme ako klasicky v zľahka osolenej vode – keď vyplávajú na povrch, sú hotové!

Slovenské rezne zo zeleru

 

Potrebujeme:

1 veľký zeler

Plátky tvrdého syra

Horčica

Soľ

Olej

Citrónová šťava z jedného citróna

Na trojobal:

Strúhanka

Hladká múka

Vajcia

Postup:

Zeler očistíme a orežeme tak, aby vznikol tvar čo najviac podobný kocke – alebo ovál (hlavné je, aby mal zeler čo najpravideľnejší tvar). Teraz nakrájame na plátky hrubé pol centimetra.

Zeler dáme do vriacej vody, pridáme citrónovú šťavu a necháme variť 5 minút.

Plátky vyberieme, osušíme a  potrieme horčicou. Na 1/2 plátkov uložíme  plátok syra a podľa chuti aj trochu pálivej omáčky. Spojíme dva plátky dohromady a pritlačíme. Opatrne obalíme v trojobale a vyprážame ako klasické rezne.

Chuť je skutočne výborná, odporúčam vyskúšať!

Výborná kastról za pár drobných

Stačí vám 250 g mäsa a nakŕmite celú rodinu: Sedliacky kastról s pečeným mäsom, zemiakmi a výbornou omáčkou!

Potrebujeme:

250 g mletého bravčového mäsa

150 g ryže

1 väčšiu mrkvu nestrúhanú

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

1 šálku vody

2 lyžice slnečnicového oleja

50g tvrdého syra

1 lyžicu paradajkového pretlaku

2 lyžice kyslej smotany

Majoránka

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľu a mrkvu zmiešame a opražíme na panvici s olejom. Potom na panvicu prisypeme aj ryžu, zalejeme vodou a necháme variť asi 15 minút a necháme chvíľu vychaldnúť. Túto zmes potom jednoducho zmiešame s mletým mäsom, dochutíme soľou, korením a mokrými rukami vyformujeme guľôčky. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Mäsové guľôčky aj zemiaky ukladáme do vymastenej zapekacej misy, ešte zvrchu osolíme a dáme piecť pri teplote 185 stupňov asi na 30 minút. Medzitým si pripravíme omáčku z pretlaku, kyslej smotany, vody, soli a majoránky. Prelejme cez vrch pekáča a necháme ešte 10-15 minút zapiecť. Vyberieme z rúry, posypeme syrom, kôprom alebo petržlenom a môžeme podávať. Zemiaky môžete piecť aj vcelku, prevedenie výsledného jedla je len na vás!

Žobrácke langoše

Starý recept po prababičke, ktorý vás vyjde na pár drobných: Žobrácke lokše na kyslom mlieku, výborné aj ako náhrada chlebíka!

Potrebujeme:

400 g polohrubej múky

300 ml kyslého mlieka (možno vám bude stačiť aj 250 ml)

1 lyžičku jedlej sódy

1 lyžičku soli

2 lyžičky cukru

Olej na vyprážanie

Postup:

Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu.Suroviny zmiešame v miske a vypracujeme hladké, vláčne cesto, s ktorým sa dobre pracuje. Ak je riedke pridáme soľ, ak naopak príliš tuhé pridáme mlieko.

Cesto necháme pri izbovej teplote postáť asi 20-30 minút. Potom ho vyklopíme na pracovnú dosku a vyformujeme do tvaru valca. Ten nožom nakrájame na rovnaké časti. Každý kúsok ponaťahujeme do tvaru tenšej placky a popicháme vidličkou.

Na panvici s hrubým dnom si zahrejeme trochu oleja – nie ako na langoše, naozaj stačí len na dno. Lokše pečieme na oleji z oboch strán dozlatista.

Polievka so zemiakovými knedličkami

Babičkina zázračná polievka s najlepšími zemiakovými knedličkami na svete: Rezance nechajte v obchode, do tejto polievky už netreba nič pridávať!

Potrebujeme:

Na polievku:

1 a ½ lyžice bravčovej masti alebo 2 lyžice oleja)

1 veľkú cibuľku

2 strúčiky cesnaku ošúpané

Sladkú papriku a štipku štiplavej papriky

1 koreň petržlenu (očistený)

1/3 koreňa zeleru

2 mrkvy (očistené)

Soľ

Na knedličky:

Soľ

Mleté korenie

Petržlenovú vňať

1 vaječný žĺtok

20 g masla

50 g múky

4 varené zemiaky

Postup:

Na masti opražíme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, celé strúčiky cesnaku a posypeme soľou a korením. Zľahka všetko orestujeme na cibuľke a zalejeme vodou. Kým zelenina zmäkne, pripravíme si knedličky.

Zemiaky roztlačíme, pridáme maslo, múku a žĺtok. Ochutíme soľou, korením a najemno nasekanou vňaťou. Z hmoty tvarujeme malé knedličky a tie pred koncom varenia nahádžeme do vriacej polievky a povaríme 2-3 minúty.

Ak máte domácu vegetu, neváhajte pridať do polievku aj tú, dodá jej ešte lepši chuť.

Najlepšia fazuľová kaša na svete

Potrebujeme:

200 g fazule

250 g krúpy č. 7

300 g zemiakov

Na zápražku:

Bravčovú masť

1 cibuľku

2 lyžice hl. múky

Vodu

Postup:

Fazuľu namočíme na noc do vody. Na druhý deň dáme variť do studenej vody. Vody dávame tak, aby bola fazuľa celkom pokrytá – ja dávam od oka asi 2 l vody. Varíme domäkka – každý fazuľa potrebuje inú dobu, sem-tam ju skontrolujte. Keď je fazuľa mäkká, pridáme najskôr premyté krúpy a nakrájané zemiaky. Necháme variť, kým krúpy a zemiaky nie sú uvarené.

Nakoniec si prirpavíme jednoduchú zápražku. Na masti (masťou nešetrite) speníme cibuľku a potom do zmesi vmiešame múku. Keď zmes zružovie, pridáme studenú vodu tak, že nám vznikne akoby krémová konzistencia.

Nalejeme do hrnca a rozmiešame, necháme prevariť a vypneme. Teraz môžeme celú zmes popučiť, ja to mám rada aj nepopučené, konzistenciu si môžete upraviť. Nezľaknite sa, keď bude hmota ešte mierne tekutá po dovarení, postupne bude stále viac hustnúť a hustnutie podporí aj popučenie prísad. Podávame s kyslou kapustou.

Lasagne z cukety

Falošné lasagne z cukety so šunkou a syrom

Potrebujeme:

3 stredne veľké cukety

3-4 vajcia

100 g hladkej múky

150-200 g šunky alebo mäsko, ktoré vám ostalo od obedu

200 g tvrdého strúhaného syra

180 g kyslej smotany

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cuketu umyjeme, odrežme z nej konce a nakrájame na tenké pozdĺžne prúžky. Posypeme soľou a necháme 30 minút odpočívať. Potom zlejme prebytočnú šťavu, plátky obalíme v múke a osmažíme na rastlinnom oleji.

Potom preložíme na papierové utierky, aby sme odstránili prebytočný olej. Ak chcete zdravšiu verziu bez vyprážania, potrite plátky cukety olivovým olejom, preložte na papier na upečte v rúre domäkka.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymažeme trochou oleja. Na dno uložíme platky cukety.

V miske zmiešame kyslú smotanu s vajíčkami a nanesieme na cuketu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Potom posypeme syrom, uložíme plátky šunky a takto vrstvíme, kým neminieme všetky prísady.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri tepltoe 200 stupňov 30 minút.

Vatikánske groše-3 plechy vás nevyjdú ani na 3 eurá

Vatikánske groše z kyslej smotany: Najrýchlejšie pagáčiky na svete, bez prekladania, bez kysnutia a nestoja skoro nič!

Potrebujeme:

250 g Hera

250 g syr tvrdý (nastrúhať)

250 ml smotana kyslá

2  vajcia

500 g polohrubej múky

2 ks prášok do pečiva

1 lyžička soli

1 vajce na potretie

Postup:

Všetky suroviny zmiešame na cesto,rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a vykrajujeme pagáčiky (môžete akékoľvek tvary), kladieme na plech vystlaný papierom na pečenia, potrieme rozšľahaným vajíčkom (môžeme pridať aj rascu alebo semienka). Pečieme asi 12 minút pri teplote 170 stupňov.

Pečené zemiaky s cesnakom a jemne pikantnou kuracou pečienkou

Fantastická večera za pár drobných: Pečené zemiaky s cesnakom a jemne pikantnou kuracou pečienkou

Potrebujeme:

500 g kuracích pečienok

600 g zemiakov

3 strúčiky cesnaku

Majoránku

Oregano

Mletú červenú papriku – pálivú

Soľ, čierne mleté korenie

Olej

Voliteľné: Chilli papričku nakrájanú nadrobno

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na kúsky. Vo vriacej, osoleneje vode varíme 5 minút a následne scedíme.

Kuracie pečienky očistíme a krátko orestujeme na panvici.

Zapekaciu misu vymastíme olejom a vložíme do nej zemiaky a na ne uložíme kúsky pečienky.

V 50 ml oleja rozmiešame majoránku, oregano, papriku a pretlačený cesnak. Potom túto zmes nalejeme na zemiaky s pečienkou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Počas pečenia môžeme premiešať.

Žobrácke placky z kapusty

Žobrácke placky: Chrumkavá pochúťka od našich babičiek!

Potrebujeme:

10 väčších listov novej kapusty

2-3 vajcia

Štipku soli

Hladkú múku

Strúhanku

Olej na vyprážanie

Postup:

Najskôr si pripravíme kapustové listy. Vyberieme listy, ktoré nie sú celkom na povrchu kapusty, väčšie a nepoškodené listy. Z listov odstránime pevnejšiu stopku.

Do väčšieho hrnca alebo panvice nalejeme vodu a necháme zovrieť. Potom listy vložíme do vody a niekoľko minút necháme variť, aby zmäkli – príprava je rovnaká ako v prípade kapustových holúbkov (závitkov). Potom listy vyberieme, opláchneme pod studenou vodou a necháme uschnúť.

Potom listy po jednom obaľujeme v klasickom trojobale. Najskôr v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach s trochou soli a nakoniec v strúhanke.

Na nepriľnavej panvici zahrejeme trochu oleja a vyprážame listy z oboch strán dozlatista.

Podávame s obľúbeným dressingom, kyslou smotanou, alebo obľúbenou prílohou.

Tip: do strúhanky môžete pridať sezamové semienka, alebo orientálne korenie, vďaka ktorému získate ďalšie skvelé príchute.

Dusená kapusta s cibuľkou a cesnakom

Dusená kapusta s cibuľou, slaninkou a cesnakom

Potrebujeme:

6 plátkov slaninky

1 cibuľu nasekanú nadrobno

2 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno

1 hlávku kapusty – nakrájanú na slížiky

1 lyžicu soli

1 lyžičku čierneho mletého korenia

1/2 lyžičky cibuľového prášku

½ lyžičky cesnakového prášku

1/8 lyžičky červenej papriky

Postup:

Slaninu nakrájame na drobno a opražíme na panvici dochrumkava. Potom pridáme cibuľu a necháme skaramelizovať. Potom pridáme aj cesnak a všetko spolu ešte krátko povaríme.

Potom pridáme kapustu a restujeme 10 minút. Ochutíme soľou, koreninami, znížime teplotu a prikryjeme. Za obšasného miešania varíme ešte 30 minút.

Môžeme podávať okamžite.

Témy:


Pridajte svoj komentár