Skvelý recept na pizzu bez kysnutia s rýchlou a skutočne jednoduchou prípravou – z kefírového cesta. Na oblohu môžete použiť vaše obľúbené pizza ingrediencie, ako sú paradajky, syr, huby, šunka a pizza omáčka alebo kečup.
Potrebujeme:
2 lyžice kyslej smotany
150 ml kefíru
1 a ½ šálky hladkej múky
50 g zmäknutého masla alebo margarínu
½ lyžičky jedlej sódy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku cukru
Na oblohu:
Šunku
Huby
Olivy
Paradajkovú omáčku
Strúhaný syr
Alebo iné obľúbené pizza ingrediencie
Postup:
Kefír zmiešame s kyslou smotanou, pridáme soľ a sódu. Po dvoch minútach pridáme cukor a zmäknuté maslo.
Nakoniec pridáme aj preosiatu múku a vypracujeme cesto.
Plech na pečenie potrieme maslom a navrstvíme naň cesto (roztiahneme ho rukami až ku krajom). Potom potrieme omáčkou a ostatnými ingredienciami.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým okraje pizze nie sú ružkovkasté.
zdroj: takprosto