Už mi ani nenapadne namáčať FAZUĽU cez noc: Trik, ako ju uvariť za 15 minút – kto neskúsi, neuverí!

Unikátny spôsob ako uvariť fazuľu už za 15 minút a nebudete pociťovať žiadne žalúdočné ťažkosti. Presný postup, ktorý výrazne skráti dobu varenia a nebude vás po nej nadúvať, sme sa dozvedeli od kuchárky Tamiris Figueira a teraz sa to dozviete aj vy!

Potrebujeme:

0,5 kg fazule

vodu

3 plátky citrónu

1 cibuľu

tlakový hrniec

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Fazuľu namočíme do vody a pridáme plátky citróna. Necháme namočené asi 1,5 hodiny. Potom vodu zlejeme.

Foto: youtube/Tamiris Figueira

Fazuľu si preložíme do tlakového hrnca a zalejeme čistou vodou asi na 2 prsty nad povrch fazule. Do hrnca spolu s fazuľou vložíme aj ošúpanú cibuľu.

Hrniec zatvoríme a dáme na sporák na 15 minút. Potom vypneme ohrev a necháme ešte stáť, kým sa nevypustí para.

Foto: youtube/Tamiris Figueira

Hotovo. Fazuľa je pripravená na ďalšie spracovanie.

Rada od vás namočte ju do mineráky

 

Namiesto obyčajnej vody skúste nabudúce na namáčanie fazule použiť minerálnu vodu. Možno vám to znie zvláštne, no tento trik funguje skutočne skvele. Vďaka obsahu solí a minerálov fazuľa rýchlejšie zmäkne a doba jej varenia sa výrazne skráti.

Vyskúšajte tento trik a sami uvidíte, že fazuľa, ktorú ste predtým nevedeli dovariť, bude teraz pripravená neporovnateľne skôr.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.