Veľmi chutné trubičky len zo 4 ingrediencií s neskutočne jemným krémom.
Potrebujeme:
Cesto:
4 šálky hladkej múky
250 g oleja
250 ml kyslej smotany
3 žĺtky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Krém:
3 bielky
1/4 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej
150 g kr. cukru
Postup:
Múku preosejeme + nastrúhame vychladnuté maslo, vypracujeme drobivé cesto.
Pridáme kyslú smotanu a žĺtky, všetko premiešame, vypracujeme cesto.
Nechajte 2 hodiny v chladničke.
Cesto vyvaľkáme (stôl posypeme múkou), nakrájame na pásiky, stočíme na kovov étrubičky a pečieme pri teplote 190 ° asi 15-20 minút.
Dostala som spolu 32 kusov.
Bielkový krém:
Bielky s kyselinou citrónovou zamiešane. Pridáme cukor, premiešame.
Preložte misku na vodný kúpeľ a začnite bielky šľahať pri maximálnej rýchlosti mixéra asi 8 minút.
Šľaháme, kým krém nie je pevný a lesklý.
Odstavíme z plameňa a mixérom šľaháme ďalšiu minútu.
Vychladnuté trubičky naplníme vychladnutým krémom.
Posyeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)