Ak ste zatúžili po pravej talianskej pizze, avšak myslíte si, že v našich podmienkach ju nie je možné pripraviť tak dobre, ste na omyle.
Máme pre vás perfektný recept, s ktorým dokonale tenkú a chrumkavú pizzu zvládne pripraviť úplne každý.
A to len z ingrediencií, ktoré nájdete doma.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Určite si tento recept zapíšte, bude sa Vám skvele hodiť, keď najbližšie dostanete chuť na nefalšovanú Taliansku pochúťku.
Potrebujeme:
10 g suchého droždia
1 lyžica cukru
250 ml teplej vody
štipka soli
1 lyžica olivového oleja
350 g múky/hladkej
Na oblohu:
Paradajkovú omáčku
Syr
Šunku
Huby
Salámu/klobásu
Prípadne iné prísady, ktoré máte radi
Postup:
Pripravíme si všetky prísady, nezabudnite, aby boli všetky ingrediencie izbovej teploty.
Múku vložte do misy a utvorte uprostred jamku.
Do jamky pridajte cukor, soľ, olivový olej, vodu a droždie.
Cesto premiešajte a hneďte asi 5 minút.
Potom vložte cesto do misky.
Prikryte uterákom a nechajte 1 hodinu, aby vykyslo.
Potom ho rozvaľkajte, pridajte omáčku a syry.
Pečte pri 190-200 stupňoch po dobu 20 minút.
Môžete piecť aj pri teplote 230-250 stupňov, ale vtedy stačí naozaj len 7-8 minút.
A určite odporúčame cesto za každých okolností sledovať.
Prajeme Vám dobrú chuť! :-)