Chutný obed ako od šéfkuchára podľa receptu z youtube, ktorý je nenáročný a hodí sa na bežný deň, aj na slávnostný stôl.
Potrebujeme:
6 ks bravčových rezňov
150 g tvrdého syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 cibuľu
2 kyslé uhorky
10 g kôpru
3 PL majonézy
1 ČL horčičných semien
1/2 ČL soli
1/2 ČL čierneho korenia
Postup:
Bravčové rezne si uložíme vedľa seba a navrchu narežeme mriežku.
Osolíme, okoreníme, otočíme a narežeme mriežku aj z druhej strany mäsa.
Opäť osolíme, okoreníme a poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Zmiešame si majonézu s horčičnými semienkami a potrieme každý plát mäsa.
Nakladané uhorky si nakrájame na kolieska.
Cibuľu si ošúpeme a tiež nakrájame na kolieska.
Na každý plát mäsa naukladáme plátky cibule, plátky uhorky a posypeme strúhaným syrom.
ečieme pri 180 °C asi 30 minút.
Posypeme nasekaným kôprom a môžeme podávať.
Bonus – Bravčové rezne s parmezánom
Potrebujeme:
8 plátkov bravčového mäsa
8 plátkov tvrdého syra
petržlenovú vňať
1 strúčik cesnaku
1 hrnček strúhanky
4 PL nastrúhaného parmezánu
trocha oleja
soľ
Postup:
Vňať, aj cesnak si nakrájame nadrobno.
Zmiešame so strúhankou a parmezánom.
Na každý plát mäsa uložíme plátok tvrdého syra, priklopíme druhým plátom mäsa a zvrchu potrieme olejom.
Obalíme v pripravenej zmesi so strúhankou a parmezánom a ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Potrieme olejom aj z druhej strany a posypeme opäť pripravenou suchou zmesou.
Osolíme a dáme piecť do predhriatej rúry na 190 °C.
Pečieme asi 20 minút.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: