Nemusíte vypekať koláče ani zákusky, z tohoto si vyberie každý: 13 top receptov na bleskové dezerty v pohári!

Osviežujúce letné poháre, ktorých príprava vám zaberie len pár minút. Nestrácajte drahocenný čas vypekaním zložitých a najmä zdĺhavých dobrôt a stavte na jednoduchosť a skvelú chuť!
[mashshare]

Osviežujúce letné poháre, ktorých príprava vám zaberie len pár minút. Nestrácajte drahocenný čas vypekaním zložitých a najmä zdĺhavých dobrôt a stavte na jednoduchosť a skvelú chuť!

Rýchly jahodový cheesecake v pohári

Fotopostup: Rýchly jahodový cheesecake v pohári

Famózny nepečený dezert z čerstvého tvarohu a šťavnatých jahôd. V letných horúčavách vás príjemne osvieži a čo je najlepšie – jeho príprava vám zaberie len niekoľko minút.

Potrebujeme:

500 g čerstvých jahôd

100 g maslových sušienok

2 polievkové lyžice (cca 28 gramov) rozpusteného masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

360 g tvarohu

1/2 šálky (125 ml) kyslej smotany

100 g cukru

1 šálka (250 ml) smotany na šľahanie

Listy čerstvej mäty na ozdobu

Postup:

Sušienky nalámeme na menšie kúsky, vložíme do mixéra a rozmixujeme (prípadne môžeme použiť plastové vrecko a sušienky rozdrviť dreveným valčekom). Sušienkovú drť zmiešame s lyžicou cukru a 2 lyžicami rozpusteného masla.

Tvaroh zmiešame so zvyšným cukrom a kyslou smotanou. V inej miske si vyšľaháme šľahačku a keď je správne tuhá, opatrne ju vmiešame do tvarohovej zmesi.

Pripravíme si čisté dezertné poháre. Vrstvíme sušienkovú zmes, krém a jahody. Dezert vložíme do na chvíľu do chladničky.

Pred podávaním ozdobíme lístkami čerstvej mäty.

Kinder poháre

Fotopostup: Kinder čokoládový pohár

Deti milujú chuť Kinder čokolády. Pripravte im tento originálny dezert inšpirovaný obľúbenou detskou pochúťkou.

Postup:

125 g maslových sušienok

50 g roztopeného masla

8 tabuliek Kinder čokolády

125 g smotanového syra (alebo mascarpone)

125 g jemného tvarohu

Mletú škoricu

Postup:

Keksy nalámeme na menšie kúsky, vložíme do mixéru a rozmixujeme. Pridáme maslo, 4 roztopené tabuľky Kinder čokolády a škoricu.

V miske zmiešame smotanový syr s tvarohom a pridáme 4 roztopené tabuľky Kinder čokolády.

Dáme na chvíľu vychladiť a môžeme servírovať.

Dokonalý jahodový dezert z 3 prísad

Dokonalý jahodový dezert z 3 ingrediencií

Vynikajúci dezert, ktorým ulahodíte aj tým najnáročnejším maškrtníkom. Lahodná chuť nadýchanej šľahačky a čerstvých jahôd sa v tomto dezerte dokonale dopĺňa s nápaditou prezentáciou v ozdobných pohároch na víno. A hoci to môže znieť neuveriteľne, na jeho prípravu skutočne potrebujete len tri ingrediencie.

Potrebujeme:

Šálku nakrájaných jahôd

Šálku smotany na šľahanie (33%)

1 balíček červenej želatíny

Postup:

tjn_jahody

Vyšľaháme si šľahačku a odložíme bokom. Následne pripravíme želatínu podľa postupu na obale. Keď je želatína hotová, rozdelíme ju na dve polovice. Do jednej polovice pridáme nakrájané kúsky jahôd a navrstvíme do pripravených pohárov na víno, ktoré musia byť naklonené, aby sme dosiahli ten správny efekt. Takto pripravenú želatínu necháme dostatočne stuhnúť.

Do druhej polovice želatíny pridáme polovicu vyšľahanej šľahačky a dôkladne premiešame. Zmes navrstvíme na stuhnutú želatínu v pohároch a opäť necháme stuhnúť.

Poháre ozdobíme zvyšnou šľahačkou, kúskami jahôd a môžeme podávať.

Najrýchlejšie Tiramisu pripravené za 5 minút

Najrýchlejšie Tiramisu: Pripravené za 5 minút!

Tiež neviete odolať chutnému talianskemu dezertu  s lahodou vôňou kávy? Pripravte si tento skvelý dezert v najrýchlejšom recepte, aký poznáme. Tiramisu poháre sú pripravené len za 5 minút.

Potrebujeme (na 3 poháre):

200 g akýchkoľvek sladkých sušienok alebo piškót

200 g nízkotučného tvarohu

100 g kyslej smotany

50 g práškového cukru

Vychladnutú kávu (pripravenú z 1 lyžičky kávy)

Pár kvapiek vanilkovej esencie (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)

Kakao na posypanie

Postup:

Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a vanilkou. Sušienky namočíme do vychladnutej kávy a striedavo vrstvíme s krémom do dezertných pohárov. Nakoniec posypeme kakaom a vložíme do chladničky vychladnúť.

Poznámka: Podľa chuti môžete pridať nalámané kúsky čokolády, sušienky pokvapkať trochou rumu, alebo pridať do krému aj kúsky ovocia.

Smotanová pena s banánom

Smotanová pena s banánmi

Veľmi chutný dezert bez pečenia a zdĺhavej prípravy. Hodí sa na slávnostný stôl a rovnako aj na bežné popoludnie.

Postup:

500 g kyslej smotany

100 g práškového cukru

2 banány

2 bal. želatíny v prášku

Postup:

Do smotany (izbovej teploty) pridáme cukor a dobre premiešame. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, necháme vychladnúť a postupne všľaháme do smotany.

Banány nakrájame na kolieska alebo kocky a striedavo vrstvíme so smotanovým krémom do dezertných pohárov (môžeme použiť aj iné ovocie podľa chuti).

Môžeme ozdobiť kakaom alebo čokoládovými hoblinkami. Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Fitness dezert: Tvarohovo-smotanové poháre s ovocím

Fitness dezert: Tvarohovo-smotanové poháre s ovocím

Rýchly a jednoduchý dezert, ktorý sa u nás doma teší veľkej obľube. Je plný zdravého tvarohu, ovocia, lahodnej smotany a neobsahuje žiaden cukor. Pripravte si ho aj vy!

Potrebujeme:

300 g jemného tvarohu

150 g kyslej smotany

2 lyžice medu

1 lyžicu želatíny v prášku

100 ml mieka

Ovocie podľa chuti:

1 ks banánu

1 ks kivi

Broskyňa, mandarinka, pomaranč

Postup:

Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou a medom. Ovocie olúpeme a nakrájame na kolieska – pomaranč, broskyňu a mandarínku –  na mesiačiky.

Želatínu nasypeme do 100 ml mlieka a necháme napučať. Potom preložíme na ohneň a zahrievame, kým sa nerozpustí – nevaríme!

Želatínu necháme vychladnúť a potom ju vmiešame do tvaroho-smotanovej zmesi.

Pripravíme si dezertné poháre, do ktorých postupne vrstvíme krém a ovocie. Vrch môžeme ozdobiť drtenými orieškami, čokoládou alebo karamelom.

Dezert uložíme na 30 minút stuhnúť do chladničky.

Neodolateľný smotanový dezert s ovocím!

Neodolateľný smotanový dezert s ovocím!

Vynikajúci letný dezert, ktorý spája svieže ovocie a lahodný smotanový krém. Táto pochúťka si vás jednoducho získa.

Potrebujeme:

200 g sušienok alebo piškót nalámaných na menšie kusy

1 bal. smotanového alebo vanilkového jogurtu

400 ml mlieka

2 lyžice hnedého cukru (alebo podľa chuti)

200 g kyslej smotany

150 g čerstvých čučoriedok

150 g čerstvých jahôd

(prípadne iné ovocie podľa chuti)

200 ml smotany na šľahanie

Postup:

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť (počas chladnutia semtam premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila koža).

Do vychladnutého pudingu vmiešame kyslú smotanu – vymiešame hladký krém.

Ovocie umyjeme, jahody môžeme prekrojiť na polovice alebo na štvrtinky. Do pohárov vrstvíme nalámané sušienky, ovocie, krém a opakujeme, kým nenaplníme celý pohár. Poháre vložíme do chaldničky vychladiť.

Podávame ozdobené šľahačkou.

Poznámka: dezert chutí vynikajúco aj s banánovým, karamelovým alebo kokosovým krémom. Vyskúšajte rôzne varianty.

Mliečny penový dezert

Mliečny penový dezert s bleskovou prípravou

Skvelý dezert nielen pre deti, ktorý pripomína obľúbeného mliečneho Pribináčika. Je vynikajúci, lahodný a nenáročný na prípravu. Moje deti ho tiež volajú „teplá zmrzlina“ pretože chuťou naozaj pripomína smotanovú pochúťku.Vyskúšajte túto dobrotu aj vy! :-)

Potrebujeme:

500 ml bieleho jogurtu

175 g  kyslej smotany

1 lyžicu želatíny v prášku

2 lyžice studenej vody

50 g práškového cukru

½ bal. vanilkového cukru

Postup:

Želatínu necháme napučať vo vode a potom rozpustíme zahrievaním na miernom plameni (nevaríme). Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Jogurt zmiešame s kyslou smotanou a oboma druhmi cukru. Šľaháme po dobu približne 3 minút.

Do hmoty postupne vlejeme za stáleho šľahania aj vychladnutú želatínu a šľaháme ešte 3 minúty.

Hmotu navrstvíme do dezertných pohárov a vložíme na 2-4 hodiny do chladničky.

Ľahký tvarohovo-jogurtový dezert

Ľahký tvarohovo-jogurtový dezert

Rýchly dezert s jednoduchou prípravou bez pridaného cukru. Ideálny pre každého, kto obľubuje lahodné pochúťky plné živín, ktoré zbytočne nezaťažia váš organizmus.

Potrebujeme:

200 g jemného tvarohu (s nižším obsahom tuku)

100 g bieleho jogurtu

1 zrelý banán

1 lyžicu medu

Postup:

Banán ošúpeme a nakrájame  na kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme biely jogurt, tvaroh a rozmixujeme. Nakoniec pridáme med a všetko premiešame.

Vznikne nám hustý a vzdušný krém. Pripravíme si dezertné poháre a krém navrstvíme do pohárov. Ozdobíme kolieskami banánov a drvenými grahamovými sušienkami. Vložíme vychladiť do chladničky a môžeme podávať.

Bleskový smotanovo-banánový dezert

Bleskový somtanovo-banánový dezert

Skvelé ingrediencie, rýchla príprava a vynikajúca chuť. Navyše, ak namiesto klasického cukru použijete med alebo stéviu, získate zdravý dezert, ktorý vás nabije energiou na celý zvyšok dňa.

Potrebujeme:

500 g kyslej smotany

3 lyžice medu – alebo podľa chuti (príp. môžeme použiť 100 g práškového cukru)

2 zrelé banány

30 g kvalitnej čokolády

15 g želatíny v prášku

100 ml mlieka

½ lyžičky vanilkového extraktu (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)

Dezertné poháre

Postup:

Želatínu necháme napučať v studenom mliekom. Potom preložíme na plameň a zahrievaním rozpustíme (nevaríme). Želatínu necháme vychladnúť.

Medzitým v miske zmiešame smotanu s medom a vanilkovým extraktom.

Do smotanového krému postupne vmiešame vychladnutú želatínu a všetko spolu vyšľaháme na hladkú hmotu.

Banány nakrájame na menšie kúsky a vložíme na dno dezertných pohárov. Na banány navrstvíme krém. Poháre vložíme do chladničky, aby krém dostatočne stuhol.

Podávame posypané strúhanou čokoládou.

Krémové capuccino poháre

Krémové capuccino poháre

Vynikajúci dezert na spríjemnenie popoludnia s úžasnou vôňou kávy a krémovou chuťou čerstvého tvarohu. Mňam!

Potrebujeme:

450 g tvarohu

1/3  + ½ šálky práškového cukru

2 lyžičky instantnej kávy

300 g kvalitnej tmavej čokolády

500 ml smotany na šľahanie (33%)

Postup:

Najskôr si pripravíme čokoládovú smotanu. Do hrnca prelejeme 200 ml smotany, preložíme na plameň a zahrejeme (odložíme si bokom dve lyžice teplej smotany). Do zvyšnej smotany vložíme čokoládu a necháme na plameni, kým sa čokoláda celkom nerozpustí.

Instantnú kávu rozpustíme v dvoch lyžiciach teplej smotany.

Tvaroh, 1/3 šálky cukru a rozpustenú kávu vyšľaháme dohladka.

Čokoládovú smotanu necháme vychladnúť. Zvyšnú smotanu vyšľaháme so zvyšným práškovým cukrom na tuhú šľahačku a môžeme začať vrstviť.

Na dno dezertných pohárov navrstvíme tvarohovo-kávový krém, zalejeme čokoládovou smotanou a na vrch navrstvíme šľahačku.

Vložíme na minimálne 15 minút stuhnúť do chladničky.

Môžeme dozdobiť ovocím, čokoládovými hoblinkami a lístkami mäty.

Domáci pribináčik s jahodovým pyré

Domáci pribináčik s jahodovým pyré

Kombinácia nadýchaného krému a sviežeho ovocia vo fantastickom dezerte, ktorý si určite zamilujete. Vyskúšajte tento osviežujúci pohár plný tvarohu a vitamínov a presvedčte sa, že domácej výrobe sa nič nevyrovná!

Potrebujeme:

1 vaničku (250 g plnotučného tvarohu)

Smotanu na šľahanie 33%

2 bal. vanilkového cukru

500 g čerstvých jahôd prekrojených na polovicu

1 lyžicu práškového cukru

Postup:

V miske si  zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom. V inej miske vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú následne vmiešame do tvarohu.

Kúsky jahôd spolu s práškovým cukrom vložíme do mixéra a rozmixujeme na pyré.

Pripravíme si čisté poháre, do ktorých striedavo vrstvíme pyré a krém. Poháre dáme na chvíľku vychladiť do chladničky. Podávame ozdobené čerstvými jahodami a dezertnými trubičkami.

Fomózny čokoládový krém

Hustý a krémový dezert s úžasnou vôňou, ktorá všetkým vo vašom byte dá na známosť, že sa pripravuje skutočná delikatesa. Spríjemnite si popoludnie nevšedným čokoládovým zážitkom!

Potrebujeme:

50 g čokolády (s vyšším obsahom kakaa)

4 vajcia

5 plátkov želatíny

2 žĺtky

80 g krupicového cukru

150 ml smotany na šľahanie

Postup:

Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Zelatínu necháme v studenej vode napučať, potom ju rozmiešame v menšej miske a odložíme ju bokom.

Žĺtky s vajciami a cukrom vymiešame nad parou, až kým nezískame hustú penu. Do peny postupne vmiešame želatínu.

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju vmiešame do rozpustenej vychladnutej čokolády. Napokon pridáme do hmoty aj vaječnú zmes tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Krém navrstvíme do misiek alebo dezertných pohárov a vložíme do chladničky stuhnúť ( na niekoľko hodín, ideálne celú noc).

Podávame s ovocím a šľahačkou.

Svieži citrónový krém

recepty. Dnes vám prinášam recept na lahodný citrónový krém, ktorý pripravíte za menej ako 10 minút. Užite si dnešné popoludnie s lahodnou chuťou sviežich citrónov.

Potrebujeme:

150 ml smotany na šľahanie

200 ml kondenzovaného mlieka

2 citróny (budeme potrebovať šťavu aj kôru)

Postup:

V miske vyšľaháme smotanu s kondenzovaným mliekom. Do zmesi pridáme šťavu a kôru z pripravených citrónov.

Krém vlejeme do 4 misiek a servírujeme s hoblinkami čokolády, šľahačkou, alebo čerstvým ovocím.

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes