Vynikajúca príloha z nových zemiakov, s vôňou cesnaku a petržlenovej vňate. Sú vynikajúce a pripravíte ich za pár minút!
Potrebujeme:
1,5 kg menších nových zemiakov
2 lyžice olivového oleja
70 g masla
Nasekanú petržlenovú vňať
Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Cesnakový prášok podľa chuti (môžeme použiť aj pretlačený cesnak)
Postup:
Rúru nastavíme na 200 stupňov.
Zemiaky dôkladne umyjeme – nešúpeme a prekrojíme na polovice, prípadne na štvrtinky. Potom ich preložíme do väčšej misy. Maslo rozpustíme v mikrovlnke (alebo vo vodnom kúpeli) a zmiešame s cesnakovým práškom, soľou a korením.
Maslo následne nalejeme na zemiaky a premiešame, aby sa maslová zmes dostala na každý kúsok.
Zemiaky potom preložíme na plech vymastený olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 25 minút. Potom vyberieme, posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a pečieme ďalších 10-15 minút, alebo kým zemiaky nie sú povrchu zlatisté a chrumkavé.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vkusnodoma