Niet nad čerstvý chlebík a tento podľa receptu z youtube si určite zamilujete.
Je fantastický a jeho príprava je veľmi jednoduchá.
Potrebujeme:
10 g čerstvého droždia
250 ml teplej vody
10 g cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
7 g soli
320 g chlebovej múky (množstvo múky sa môže líšiť)
Postup:
Do misy si rozdrvíme droždie, nalejeme teplú vodu a nasypeme cukor.
Pridáme soľ, nasypeme múku a vypracujeme cesto.
Necháme ho 1 hodinu kysnúť.
Po hodine si pomúčime pracovnú dosku a preložíme na ňu cesto.
Cesto si rozdelíme na 4 časti.
Z každého kúska si vyformujeme placku a potom zrolujeme.
Uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme nakysnúť.
Bochníky navrchu narežeme jedným rezom.
Potrieme vodou a posypeme preosiatou múkou.
Pečieme pri 200 °C asi 40 – 45 minút.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: