Vynikajúce a rýchlo pripravené pohostenie z youtube na slávnostný stôl, ktoré si viete pripraviť len z mäsa a soli. Je na vás či pridáte aj iné koreniny, alebo napríklad cesnak, podstatou tejto rolády sú len 2 prísady – mäso a soľ.
Potrebujeme:
Na 1 kg mäsa
20 g soli
Voliteľné:
čierne mleté korenie
cesnak podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Na prípravu rolky môžeme použiť napríklad bravčovú krkovičku.
Vždy platí pomer, že na 1 kg mäsa potrebujeme 20 g soli.
Mäso nakrájame nadrobno.
Ochutíme ho soľou, korením a nadrobno nakrájaným cesnakom.
Všetko spolu premiešame, časť hmoty môžeme rozmixovať, aby sa nám lepšie formoval výsledný tvar, prípadne môžeme rozmixovať aj celú hmotu.
Z hmoty tvoríme šišky s veľkosťou asi 35 cm, ktoré balíme do obalov určených na tlačenku, v ktorých budeme rolky variť.
Rolky sa vkladajú do studenej vody a pripravujú sa pri teplote pod bodom varu – pri 80 ° C asi 3 hodiny.
Voda, v ktorej sa klobása pripravujete, by sa v žiadnom prípade nemala variť.
Ak je možné použiť teplomer je to vynikajúci pomocník. Teplota vo vnútri klobásy by mala presiahnuť 71 – 72 ° C.