Moje deti milujú hranolky a kedže sa snažím vyprážaným dobrotám čo najviac vyhýbať, vyrábam najrôznejšie zdravé alternatívy obľúbených pokrmov. Pre nedávnom som počas môjho pátrania na internete natrafila na zdravé hranolky so syrom a cesnakom, ktoré som pripravila ešte v ten deň. Boli skutočné skvelé! Na povrchu chrumkavé a vo vnútri krásne šťavnaté – samozrejme bez toho, aby som ich musela smažiť na oleji. Navyše syr a cesnak dodá tomuto pokrmu úžasnú vôňu a ešte lahodnejšiu chuť. Vyskúšajte ich tiež!
Potrebujeme:
4 menšie cukety
Kôru z 1 citróna
2 lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
¾ šálky nastrúhaného parmezánu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ
Čierne mleté korenie
Postup:
Rúru nastavíme na 180 stupňov. Cukety umyjeme (nemusíme šúpať) a nakrájame na hrubšie hranolky – prekrojíme na polovicu a každú polovicu ešte na polovicu.
V miske zmiešame olej, prelisovaný cesnak a citrónovú kôru.
Jednotlivé hranolky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pomocou štetca nanesieme na hranolky olejovo-cesnakovú zmes. Hranolky osolíme, okoreníme a nakoniec posypeme nastrúhaným syrom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 11-13 minút (máme nastavené pečenie z vrchu aj z dola). Potom premiestnime plech na čo najvyššie miesto v rúre a nastavíme len pečenie z vrchu. Pečieme, kým sa syr nesfarbí do zlatista
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cookingclassy