Tieto fašírky podľa receptu z youtube sú oveľa šťavnatejšie ako klasické a chutia skvele. Vyskúšajte a presvedčte sa sami!
Potrebujeme:
400 g mletého mäsa
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 PL hladkej múky
4 PL oleja
nasekanú petržlenovú vňať
čierne mleté korenie a soľ podľa chuti
mletú červenú papriku
Na zemiakovú kašu:
4 veľké zemiaky
40 g masla
1/2 šálky mlieka
50 g strúhaného syra
soľ a muškátový oriešok podľa chuti
Na omáčku:
1,5 PL paradajkového pretlaku
300 ml vody
1/2 ČL soli
Na posypanie:
mleté čili papričky
strúhaný čedar
Postup:
Ako prvé si dáme uvariť zemiaky v šupke a potom si pripravíme mäso na fašírky. Mleté mäso si preložíme do misy, pridáme nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajce, 1 lyžicu múky, 4 lyžice oleja, tymian, čierne mleté korenie, červenú papriku, soľ a všetko spolu premiešame – najskôr lyžicou a potom rukou.
Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Ruky si vymastíme trochou oleja a z mäsovej hmoty tvarujeme guľky. Potom do ich stredu urobime jamku. Poukladáme ich do zapekacej misy a upečieme v predhriatej rúre na 180 °C po dobu asi 20 minút.
Medzitým si ošúpeme uvarené zemiaky, pridáme k nim maslo a roztlačíme ich. Potom k nim nalejeme mlieko. pridáme soľ, muškátový oriešok a dobre roztlačíme na kašu. Nakoniec pridáme 50 g strúhaného syra a zapracujeme.
Do samostatného hrnca si dáme 1,5 lyžice paradajkovej pasty, nalejeme 300 ml vody, osolíme a vymiešame metličkou. Fašírky vyberieme z rúry, podlejeme pripravenou omáčkou a zemiakovú kašu si preložíme do zdobiaceho vrecka. Potom ju vytlačíme do jamiek vo fašírkach.
Môžeme posypať mletými čili papričkami, strúhaným čedarom a dáme zapiecť ešte na 25 minút pri 200 °C. Hotovo. Môžeme posypať ešte nasekaným kôprom a servírujeme. Prajeme dobrú chuť!