Skúšala som veľa receptov na vianočný punč, ale tento podľa barmana Branislava Szatosa je jednoznačne najlepší.
Minulý rok od neho konečne vymámila recept a keďže sú tento rok neni vianočné trhy, je to skutočná výhra.
My si ho robíme už pred vianocami, každú adventnú nedeľu a okrem vianočnej atmosféry máte zaručenú aj fantastickú chuť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak chcete punč popíjať aj s deťmi, pre nich odporúčam bezalkoholickú verziu s čajom.
Nazdravie vám!
Potrebujeme:
1 l suché červené víno
2 dl tuzemský rum
2 dl voda
140 g kryštálový cukor
3 ks pomaranč
2 ks citrón
3 ks mandarínka
škorica
klinčeky
badián
Postup:
Najskôr odšťavíme ovocie.
Kúsok kôry zvyknem odložiť a neskôr hodiť do pohárov.
V kastróli skaramelizujeme cukor a keď už je tekutý, zalejeme vodou.
Bude to syčať a celá táto zmes stvrdne.
Preto ju opäť vrátime na sporák a miešame, kým nedosiahneme opäť tekutú konzistenciu.
Pridáme víno, rum a šťavu z ovocia.
Pridáme aj kúsok celej alebo štipku mletej škorice.
Nakoniec pridáme aj zopár klinčekov – ja dávam aj pár kúskov nakrájanej kôry z citrusov a badián.
Zohrejeme tesne pod bod varu.
Potom odstavíme, aby sa nevyparil alkohol.
Nalejeme cez sitko do pohárov.
Ozdobíme plátkami ovocia, prípadne hviezdičkou badiánu.
Prajeme vám dobrú chuť a na zdravie!