Najjemnejšie vianočné PERNÍČKY: Dajú sa jesť hneď a mäkučké budú aj o mesiac!

Vynikajúci recept na medovníčky, ktoré sú mäkké odkedy ich napečiete až kým sa nezjedia - dajú sa jesť hneď aj o týždeň. Najlepší recept, aký som kedy skúsila, robím ich 10 rokov.

Vynikajúci recept na preníky, ktoré sú mäkké odkedy ich napečiete až kým sa nezjedia – dajú sa jesť hneď aj o týždeň, či na vianoce. Najlepší recept, aký som kedy skúsila, robím ich 10 rokov.

Potrebujeme:

250 g palmarín

150 g med

200 g cukor práškový

100 ml voda

600 g múka hladká

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 ks vajcia celé

2 ČL sóda bikarbóna

2 ČL škorica mletá

2 ČL klinčeky drvené

3/4 bal. prášok do perníka

Postup:

Palmarín, med, cukor a vodu všetko spolu nechať rozpustiť v hrnci,a nechať vychladnúť, vlažné naliať do múky.

Vymiešat v mise cesto, je dost riedke až sa leje.

Necháme ho cez noc v chladničke (alebo min 10 hodín) a cesto stuhne.

Rozvalkať a vykrajovať formičkami, piecť 7-8 min na 180 stupňov(nie viac a nie memej!).

Pred pečením potrieť žĺtkom s mliekom.

Nepiect dlhšie!! Uchovávať v mikroténovom sáčku a v dóze alebo krabici.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste chybu v článku?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.