Dobrý deň, chcem sa podeliť o vynikajúci tip, ako pripraviť karfiol v trojobale, bez vyprážania a dokonca aj bez predvárania. Budete sa diviť, ale takto pripravený nielen vyzerá ako vyprážaný v trojobale, ale chutí perfektne. Na povrchu krásne chrumkavý a vo vnútri mäkučký, ale nie je rozvarený.
Ide o vynikajúci tip pre každého, kto chce vyskúšať zdravšiu a jednoduchšiu verziu tradičného pokrmu. Pokiaľ ide o mňa, takýto karfiol by som jedla aj každý deň.
Potrebujeme:
Hlávku karfiolu
Strúhanku (ideálne domáca)
Vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Hladkú múku
Olej na pokvapkanie (použila som asi 1 lyžičku oleja)
Voliteľné:
pamezán
Postup:
Karfiol umyjeme, osušíme a rozdelený na ružičky obaľujeme bez predvárania.
Karfiol v rúre počas pečenia krásne zmäkne, avšak nebude rozvarený, ako tomu často býva v prípade vyprážaného pokrmu.
Obaľujeme klasicky – najskôr múka, rozšľahané vajcia ochutené soľou a korením a strúhanka. Ak chcete malé vylepšenie, môžete do strúhanky pridať aj nastrúhaný parmezán.
Z mojich skúseností môžem len odporučiť domácu strúhanku s väčšími kúskami, výsledok je ešte chrumkavejší a chutnejší. Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte do rozšľahanéh vajíčka aj 1 strúčik cesnaku.
Uložíme na plech vystlaný papierom (ja si potriem trochou oleja aj papier) a obalené kúsky pokvapkáme olejom.
Pečieme pri 180 stupňoch necelú hodinu, podľa rúry.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)