Úžasné čokoládové trubičky, ktoré poznám a pripravujem pod názvom Parížske trubičky. Sú z krehkého cesta, plnené parížskou šľahačkou a máčajú sa v čokoláde. Ponúkam vám aj recept na maslovú plnku, ktorá je na plnenie taktiež vynikajúca. V recepte som sa inšpirovala video postupom z youtube.
Potrebujeme:
350 gramov hladká múka
150 gramov práškový cukor
180 gramov maslo alebo palmarín
70 gramov mleté orechy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 kus vajce
1 kus žĺtko
1 polievková lyžica kakao
Parížska šľahačka:
250 millilitrov smotana na šľahanie
7 dkg nastrúhanej čokolády
Plnka číslo 2:
20 dkg maslo alebo helia
20 dkg práškový cukor
14 dkg mleté orechy
trocha rum
Na koniec:
čokoládová poleva na namáčanie
Postup:
Cesto:
Zo surovín spracujeme cesto, vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm, ostrôžkou pokrájame na obdĺžniky 4 x 6 cm a natáčame na suché kovové /plechové/ trubičky, na spoji pritlačíme , pečieme na slabo vymastenom plechu pri teplote 160 stupňov /plynová rúra/ asi 10 minút.
Parížska šľahačka:
Smotanu s čokoládou privedieme do varu a necháme dobre vychladiť, vychladenú vyšľaháme a naplníme trubičky.
Maslová plnka:
Vymiešame maslo, cukor, orechy a rum, plníme trubičky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)