Vynikajúci slaný koláč, ktorý môže poslúžiť napríklad aj ako chutná príloha, alebo rýchla pochúťka na olovrant. A čo je najlepšie, jeho príprava je taká jednoduchá, že ho zvládne skutočne každý.
Potrebujeme:
350 g kapusty
200 g kefíru alebo bieleho jogurtu
1 lyžičku prášku do pečiva
2 lyžice oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
140 g hladkej múky
Čerstvé bylinky podľa chuti
½ lyžičky celej rasce
Sezam na posypanie
Postup:
Kapustu nakrájame nadrobno a osolíme. Kefír vymiešame s múkou, práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto. Cesto vložíme na na chvíľu odležať do chladničky.
Na panvici osmažíme kapustu na troche oleja. Pridáme rascu, čierne korenie a dusíme približne 5 minút. S mladou mäkkou kapustou môžete pracovať aj bez toho, aby ste ju dusili, stačí ju len nasoliť a okoreniť. Dusená kapusta však podľa mňa chutí lepšie.
Cesto rozdelíme na polovicu. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme olejom. Na dno navrstvíme jednu polovicu cesta. Na cesto navrstvíme náplň, prikryjeme druhou časťou cesta a posypeme sezamom. Popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)