Aj vy si v reštaurácii radi objednávate ako prílohu americké zemiaky? Vyskúšajte tento jednoduchý recept na ich prípravu a už nikdy nebudete chcieť iné.
Potrebujeme:
Nové zemiaky
Soľ
Korenie (karí, oregano, čierne mleté korenie)
Olivový olej (príp. slnečnicový)
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme, ale nešúpeme (vďaka šupke budú mať vynikajúcu chrumkavú kôru).
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zemiaky rozkrojíme na štvrtinky. V miske zmiešame soľ s korením (podľa chuti môžeme pridať aj iné druhy korenia – napr. rozmarín, cesnak, rascu atď.) a olejom. V tejto zmesi postupne obalíme všetky kúsky zemiakov.
Zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút pri teplote 200-220 stupňov.
Necháme chvíľku vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk