Cesnak časom začína schnúť, alebo hniť a jeho kvalita prudko klesá. Aby ste si uchovali čerstvý cesnak na celú zimu, uskladnite ho podľa tohto postupu zo stránky napadovy.blog.
1. Najskôr ošúpte hlavičky cesnaku a rozložte ho na strúčiky.
2. Teraz cesnak prelisujte alebo pomeľte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3. Cesnak preložte do malých igelitových vrecúšok. Do každého vložte asi 3 plné lyžice a rozotrite ho v tenkej vrstve.
4. Okraj zahnite, pravítkom urobte zvislé a vodorovné pruhy, čím rozdelíte cesnak na malé štvorce. Vložte vrecúško do mrazničky.
5. Potom vždy, keď budete potrebovať cesnak, vyberte vrecúško, odlomte pár cesnakových štvorcov a pridajte ho do jedla.
Môžete napríklad nastrúhať syr, pridajte 2 kúsky cesnaku a trochu majonézy, premiešajte a za minútu máte výbornú nátierku na jednohubky.
Môžete ich prípadne zapiecť s kolieskom paradajky.
Mrazený cesnak nestráca svoje vlastnosti, zostáva rovnako chutný a vydrží ako čerstvý celú zimu. Táto metóda je veľmi pohodlná a budete ho mať vždy po ruke, keď ho budete potrebovať.