Najjemnešia zemiaková roláda plnená mäsom: Kto ochutá, pýta si ďalšiu porciu!

Tip na vynikajúcu zemiakovú roládu plnenú mletým mäsom podľa bucatarianoastra. Príprava je jednoduchá, ale treba povedať, že všetko závisí od typu zemiakov, ktorý použijete – podľa potreby teda pridajte alebo uberte mlieko a múku. Základom je vytvoriť jednotné cesto, ak sa s cesto ťažšie pracuje, neváhajte pridať múku.

Potrebujeme:

-600 g zemiakov;

-3 šálky mlieka;

-3 vajcia;

-1 šálka múky;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

-lyžicu kmínu;

-50 g masla;

-soľ;

-500 g mletého mäsa

-1 cibuľa;

-150 smotanového syra;

– zelené bylinky podľa chuti

Voliteľné: špenát

Postup:

 

Zemiaky uvaríme.

Osmažíme si nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a orestujeme.

Zemiaky scedíme a zmiešame so soľou, maslom a mliekom (mlieko pridávame podľa potreby). Zamiešame.

Pridáme múku, korenie a vajce a dobre premiešame, pridáme aj syr. Mala by nám vzniknúť jednotná zemiaková hmota.

Na plech vymastený maslom natrieme rovnomerne časť zemiakovej hmoty a naplníme zmesou získanou z mletého mäsa a cibule. Zrolujeme a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 20 minút alebo do zlatista.

Takto pokračujeme aj so zvyškom hmoty a mäsovej náplne.

Cesto sa trochu ťažšie tvaruje, je veľmi krehké. Ak nemá dobrý tvar, môžete pridať múku a potom tento problém zmizne.

Tieto rožky sú vynikajúce studené aj teplé.

Dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: pixabay

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste chybu v článku?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.