S týmto podrobným fotonávodom zo stránky bucatarianoastra zvládnu tento čokoládový dezert aj začiatočníci! Vyzerá skvele a ešte lepšie chutí. Nenechajte sa odradiť dlhším zoznamom surovín, pretože je skutočne jednoduchý na prípravu…
Potrebujeme:
šálka = 200 ml
4 vajcia
1 šálku práškového cukru
1 šálku hladkej múky
3 PL kakaového prášku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
Na krém:
1 l mlieka
4 PL hladkej múky
4 PL zemiakového škrobu
1,5 šálky práškového cukru
2 vajcia
100 g masla
1 balíček vanilkového cukru
400 ml šľahačkovej smotany
Na polevu:
200 ml šľahačkovej smotany
100 g mliečnej čokolády
Postup:
1) Vajcia si vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Plech si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme doňho pripravené cesto (čím je plech väčší, tým bude cesto tenšie). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút.
2) Po upečení necháme plát vychladnúť na mriežke.
3) Zmiešame mlieko, múku, škrob, práškový cukor a vajcia. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Potom odstavíme z plameňa a ešte horúce zmiešame s maslom a vanilkovým cukrom. Miešame kým sa maslo nerozpustí. Môžete ho prípadne vymixovať ručným mixérom, až kým sa krém dobre nespojí. Necháme vychladnúť.
4) Nakoniec si vyšľaháme šľahačkovú smotanu a primiešame do krému, ktorý si rozdelíme na 2 časti.
5) Orežeme okraje plátu a rozmrvíme ich. Plát potrieme časťou krému, posypeme rozmrveným cestom a navrstvíme zvyšok krému. Uhladíme a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
6) Keď je krém dobre stuhnutý, vrch polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme nasledovne. Šľahačku zohrejeme, pridáme kúsky čokolády a miešame, kým nevznikne kompaktná poleva.
7) Ostrým nožom nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!