Z tohoto cesta robím aj lepené pečivo, je vynikajúce a pečivo dlho vydrží krehučké. Odporúčam – recept máme od Milky Ragánovej.
Potrebujeme:
300 gramov hladkej múky (cesto)
100 gramov práškového cukru (cesto)
200 gramov masla (alebo hery) (cesto)
50 gramov mletých lúpaných mandlí (cesto)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 gramov lieskových orechov (môžeme nahradiť vlašskými orechmi) (cesto)
štipka soli (cesto)
3 kusy vanilkové cukry (jedno do cesta, 2 na obaľovanie)
2 kusy žĺtka (cesto)
1⁄2 šálka práš. cukru (na obaľovanie)
Postup:
Z múky, masla, žltok, cukru, soli a orechov vymiesime cesto.
Zabalíme do alobalu a dáme na dve hodiny do chladničky.
Potom z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré vyšúľame na krátke válčeky (do 7cm) a vytvarujeme ich na rožky.
Pečieme pri teplote 180°C 10 minút.
Po vychladnutí rožky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.