Výborná kombinácia mäsa a kapusty! Tento recept z youtube je úžasný v tom, že nielen že skvele chutí, ale aj krásne vyzerá.
Potrebujeme:
1 hlávkovú kapustu
šálku ryže
1 väčšiu cibuľu
soľ, čierne mleté korenie, červenú papriku podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
cca 500 g mletého mäsa
1 PL paradajkového pretlaku
2 PL oleja
bylinky podľa chuti
Postup:
Hlávku kapusty obalíme potravinárskou fóliou, zmrazíme a potom v mise necháme rozmraziť. Kapusta pustí vodu a listy zmäknú. Oddelíme si ich a pripravíme na plnenie. Do misy si nasypeme prepláchnutú ryžu, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku, mleté mäso, pretlak a nalejeme olej.
Kapustový list si rozložíme, do tenkej línie navrstvíme mäsovú plnku, zvinieme najskôr ako palacinku a potom ešte do slimáka.
Takto pripravíme každý jeden kus a potom slimáky poukladáme vedľa seba do zapekacej misy alebo na plech s vyššími okrami. Asi pohár vody si zmiešame s trochou oleja a soľou. Týmto roztokom zalejeme rovnomerne slimáky.
Formu prikryjeme papierom na pečenie a dáme do predhriatej rúry na 180 °C. Plnkou, ktorá nám ostala, naplníme zvyšné listy, zrolujeme ako palacinku, prekrojíme na polovicu a pripravíme ich v hrnci.
Slimáky priebežne kontrolujeme a keď sú hotové, vytiahneme ich. Môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!