Skvelá príloha k hlavnému jedlu, ktorú pripravíte rýchlo, jednoducho a predovšetkým bez zavárania. Vydrží vám až 3 dlhé roky!
Potrebujeme:
15 guličiek sacharínu
500 g cibule
3,5 kg kapusty
750 ml vody
350 ml octu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku borkénu (dvojsiričitanu draselného)
65 g soli
1/3 bal. celej rasce
3 lyžičky horčičného semienka
Postup:
Cibuľu očistíme a nakrájame natenko. Z kapusty odstránime hlúb a nakrájame na tenké rezance alebo nastrúhame. Kapustu zmiešame s cibuľou.
Ocot zmiešame s vodou, rascou, horčičným semienkom, sacharínom, soľou, borkénom, preložíme na plameň, privedieme do varu a krátko povaríme. Nálev nalejeme na cibuľovo-kapustovú zmes a necháme 24 hodín odležať.
Kapustu v náleve potom navrstvíme do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrieme.
Kapustu v náleve podávame ako prílohu. Skladujeme na tmavom, chladnejšom mieste (v pivnici alebo v komore). Vydrží 2-3 roky.