Človek by povedal, že pripraviť chutné hranolky nie je žiadna veda. Ale nie je to celkom pravda. Aj na hranolky treba mať ten správny postup a preto sa dnes chceme s vami podeliť o tento výborný recept z youtube.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
soľ
vodu
vaječný žĺtok
1/4 šálky mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL kukuričného škrobu
olej na vysmážanie
Postup:
Zemiaky si ošúpte, nakrájajte na hranolky a dajte do hrnca s vodou. Pridajte soľ a dajte variť na sporák. Varte kým hranolky trochu nezmäknú. Potom vodu zlejte a nechajte hranolky cez sitko dôkladne odkvapkať.
Do misy si dajte jeden žĺtok, soľ, môžete pridať štipľavú papriku, alebo iné korenie na zemiaky. Nalejte mlieko a dobre premiešajte.
Na panvicu si dajte olej a zohrejte ho. Hranolky obaľujte v kukuričnom škrobe a vysmažte do zlatista.
Nechajte odkvapkať na papierovej utierke a môžete podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: